VLADO KOS/CROPIX Cropix
VELIKO POJAČANJE

On je pravo otkriće osječkog proljeća, Bjelica ga je doveo iz Austrije i pokazao se punim pogotkom!

‘On je vrlo inteligentan igrač, miran, zna se uključiti u igru iz drugog plana, uz sigurnost...‘
Piše: Darko RužićObjavljeno: 07. travanj 2021. 08:01

Malo se u Hrvatskoj znalo o Jevhenu Čeberku prigodom njegovog dolaska u osječki Gradski vrt iz austrijskog LASK-a. A ubrzo se potvrdilo da su informacije trenera Nenada Bjelice, koje je o ovom mladom ukrajinskom nogometašu prikupio prije nego što ga je odlučio dovesti među Bijelo-plave, bile i kvalitetne i apsolutno točne. Njihovu je vjerodostojnost potvrdio baš sam Čeberko, koji se nametnuo kao važan igrač Osijekove udarne momčadi, iako je do sada u ipak malom broju odigranih utakmica ordinirao i kao lijevi branič i kao stoper. Na obje pozicije vrlo dobro...

- Zato što može igrati i kao stoper i kao branič smo ga i doveli. On je vrlo inteligentan igrač, miran, zna se uključiti u igru iz drugog plana, uz sigurnost koju iskazuje u obrani vrijedna je i njegova kvaliteta što zna i može dati kvalitetan pas prema napadačima. S njegovim sam dosadašnjim igrama doista zadovoljan - kazao je trener Bijelo-plavih Nenad Bjelica.

Kad igrača njegov trener hvali sve je ostalo, pa i komplimenti s bilo koje druge adrese, poprilično suvišno. Iako, nije zgoreg reći i ustvrditi kako je Jevhen Čeberko zasigurno pravo proljetno otkriće Osijeka. Iako, samo je posuđen i tek će se razmotriti mogućnost njegovog dužeg ostanka u Gradskom vrtu. A preporuku sam sebi ispisuje kvalitetnim igrama.

No, ne treba smetnuti s uma ni okolnost da nije jedini među Bijelo-plavima koji su među njima samo na privremenom radu, do konca sezone, s pravom Osijeka i mogućnosti prvokupa. Na vrhu te liste je argentinski napadač Ramon Mierez, koji je i na vrhu ljestvice strijelaca HNL, a u njegovom je slučaju bar cijena poznata. Osijek mora španjolskom Alavesu platiti za otkup njegovog ugovora 2,5 milijuna eura. Iz Gradskog vrta stalno stižu objašnjenja kako Mierezov transfer nije sporan jer nitko ga ne može skrenuti u nekom drugom pravcu ako Osijek plati ono što je u ugovoru o njegovoj posudbi potpisano. Samo, vjerojatno ni u Alavesu, možda ni u Osijeku, nitko nije očekivao da će Mierez bljesnuti u tolikoj mjeri da bi nakon Roberta Špehara prije gotovo dva desetljeća u gradu na Dravi karijeru mogao opet obogatiti naslovom najboljeg strijelca prvenstva netko od Bijelo-plavih.

Argentinac je tome sve bliže, a Čeberko, s kojim je započeta ova priča, kao branič, stoper, samo je još jedan u nizu onih koje je Bjelica doveo u klub pokazujući pravilnost svojih procjena u potrazi za poboljšanjem kvalitete igračkoga kadra.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 01:41