PREMIJEROV OPORAVAK

Plenković još u utorak po preporuci liječnika radi od kuće, u srijedu bi trebao izaći iz izolacije

Predsjednik Vlade je bio u nešto duljoj izolaciji jer mu se nisu povukli svi simptomi bolesti covid-19
Andrej Plenković
 Bruno Konjevic/Cropix

Premijer Andrej Plenković u srijedu bi trebao izaći iz izolacije, doznaje se u Banskim dvorima. Kao što je poznato, iako mu je prošlog tjedna, nakon što je obolio od covida-19, istekla uobičajena 10-dnevna izolacija, po preporuci liječnika zbog produljenih simptoma, ponajprije kašlja, ostao je još nekoliko dana u izolaciji zbog koje nije sudjelovao na summitu europskih lidera gdje je Hrvatsku zastupao slovenski premijer Janez Janša.

Kako nam je ranije potvrđeno, Plenković će u utorak još nastaviti s radom od kuće pa će tako videovezom sudjelovati na međunarodnoj konferenciji koju povodom 25 godina od potpisivanja Daytonskog sporazuma organiziraju HAZU i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Na okruglom stolu premijer Plenković će iznositi svoje, ali i stavove predsjednika Republike Zorana Milanovića o položaju Hrvata u BiH i provođenju mirovnog sporazuma iz Daytona.

Njih su dvojica o tome razgovarali u ponedjeljak i suglasili se da Plenković bude sudionik okruglog stola pri čemu će zastupati i stavove predsjednika.

Iz Ureda predsjednika o tome su dali priopćenje u kojem kažu da je "zajednički stav predsjednika Milanovića i predsjednika Vlade Plenkovića kako je nužno uvažavati činjenicu da su Hrvati jedan od triju konstitutivnih naroda u BiH te da je obveza Republike Hrvatske ustrajati na zaštiti položaja i prava Hrvata u BiH".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:46