StoryEditor
Lorinc Meszaros, vlasnik Osijeka (prvi lijevo)
 IVAN PERIĆ/CROPIX
REDOVNA SKUPŠTINA

Osijek i službeno ima novog predsjednika, vlasnik poručio: ‘Nastavljamo s financijskim ulaganjima u klub‘

U novom Nadzornom odboru tri su Mađara, predstavnik mađarske manjine u Hrvatskoj i jedan Zagrepčanin
Autor: Darko RužićObjavljeno: 29. lipanj 2020. 16:31

Najavljeno, kao i u prošle četiri godine, u NK Osijek je i učinjeno. Održana je u ponedjeljak redovna izborna Glavna skupština kluba na kojoj je izabran novi Nadzorni odbor. Njega će u idućem razdoblju, kao što je već unaprijed bilo poznato, a sada su članovi Skupštine i službeno prihvatili, činiti Lőrinc Meszaros, Mihaly Takacs i Laszlo Szijj (svi iz Mađarske), Zagrepčanin Dražen Nimčević i Janoš Andoči iz Kneževih Vinograda, kao predstavnik mađarske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Na prijedlog članova Skupštine novim je predsjednikom prvoligaša s Drave, očekivano, postao Ferenc Sakalj. Zasjedanje skupštinara, ujedno i dioničara kluba održano je u dvorani za sastanke u Gradskom vrtu, a izjavu za javnost, za medije po njenom završetku dao je većinski vlasnik NK Osijek Lőrinc Meszaros.

- Naš je klub stabilan i normalno funkcionira. Financijska ulaganja u njega ćemo nastaviti i u idućem razdoblju. Ono jako bitno je da izgradnja novog stadiona i nogometnog kampa idu dalje, neće stati ni zastati. To je projekt koji podržavamo u potpunosti - izjavio je Lőrinc Meszaros.

Vladalo je mišljenje da će već od trenutka održavanja ove Skupštine biti i nekih novosti i promjena u kompletnoj strukturi kluba. Onih koje zadiru u klupski menadžment. S dosad obnašajuće dužnosti povukao se predsjednik Ivan Meštrović. Njegov je nasljednik Ferenc Sakalj, a hoće li biti još ponešto i pokoja promjena i o tome je u svojoj izjavi za medije prozborio većinski vlasnik NK Osijek Lőrinc Meszaros.

- Unaprijed je teško reći, ako će biti nekih promjena u novoj sezoni, o tome ćemo javnost obavijestiti na vrijeme. U svakom slučaju prvo moram obaviti razgovor sa svojim suradnicima u klubu i predstaviti svoj program rada za iduće razdoblje, a onda ćemo donijeti potrebne odluke - kazao je Meszaros.

Za kraj je ostavio i znakovitu i jezgrovitu poruku.

- Samo je jedna, idemo dalje - ustvrdio je Lőrinc Meszaros.

Svi su članovi novoizabranog Nadzornog odbora po završetku održane redovne izborne Glavne skupštine NK Osijek s.d.d. obišli i razgledali gradilište novog stadiona i velikog nogometnog kampa na Pampasu.

S njima je bio i dosadašnji predsjednik kluba Ivan Meštrović koji će do završetka izgradnje ove iznimno funkcionalne infrastrukture baš o tome voditi računa kao predsjednik Udruge škola nogometa NK Osijek koja je i nositelj svih aktivnosti na tom planu. Inače, Meštrović je nazočio i sjednici Skupštine, a ranije je već najavio da će završetkom svega što se radi na Pampasu završiti svoje djelovanje u klubu.

Linker
29. lipanj 2020 16:31