Bivša prijateljica otkriva

Ista otac: Ivanka je u školi bila puna sebe, gadili su joj se siromašni, a nije se mogla oteti ni rasizmu

U elitnoj školi za djevojčice na Manhattanu, koju su pohađale Ivanka i Lysandra, slušala se Nirvana, a duljina suknje govorila je o popularnosti određene školarke. Kći Donalda Trumpa bila je zabavna i puna života, ali i aragantna i beskrajno povlaštena.

Novinarka Lysandra Ohrstrom, bivša prijateljica Ivanke Trump za časopis Vanity Fair raspisala se u odrastanju uz slavnu nasljednicu.

Ivanka i Lysandra upoznale su se u elitnoj školi za djevojke pod nazivom Chapin, koja se nalazi na Manhattanu, a koju je pohađala i Jackie Kennedy.

image
Ivanka je s prijateljicom Lysandrom jednom prilkom pozirala za časopis "Bliss"
PRESS FOTO


Poput serije "Gossip Girl", ali u stvarnom životu

Lysandra se prisjetila devedesetih u elitnoj školi koju su pohađale djevojčice iz najbogatijih njujorških obitelji, a kojom je Ivanka vladala od malih nogu. Kako je u to doba bio popularan grunge pokret, male bogatašice slušale su Nirvanu, a kosu bojale modrom bojom koja se ispirala nakon nekoliko pranja. Tu i tamo neka je djevojka kosu obojila u zeleno, što je bio prešutni znak da se odvažila na nešto zabranjeno. Djevojkama je bilo dozvoljeno kretati se taksijem po Manhattanu prije mraka pa su često odlazile u razne avanture, u svojim školskim uniformama po kojima se također odmah znalo tko je više, a tko manje popularan. Naime, što je suknja bila kraća, to je djevojka bila važnija u društvu.

Ivanka, s kojom je Lysandra ostala u čvrstom prijateljstvu i nakon škole, sve do 2009. godine, mladu je nasljednicu predstavila kao karizmatičnu, zabavnu, neustrašivu i uzbudljivu, no u isto vrijeme arogantnu i razmaženu.

Kako bi se izvukla iz nevolja, Ivanka je bez imalo grižnje savjesti za svoje nedaće krivila druge, a imala je i malo suosjećanja za one koji nisu rođeni u bogatstvu.

Kad joj je jednom prilikom, već u njihovim dvadesetima, Lysandra preporučila knjigu o voditelju zalogajnice, Ivanka ju je upitala: "Zašto bih čitala knjigu o siromašnim ljudima?"


Neobični sustreti s Donaldom Trumpom

Lysandra je s prijateljicom Ivankom često znala svratiti u ured njezina oca Donalda Trumpa, kako bi Ivanka posudila karticu za shopping. Otac svojoj miljenici nikad nije htio ništa uskratiti, no znao bi prokomentirati kako njezinoj majci Ivani Trump daje i previše novca.

Na prijateljicu svoje kćeri nije obraćao previše pažnje, no svako toliko bi je upitao je li Ivanka najljepša i najpopularnija djevojčica u školi, što mu je očito bilo jako važno.

image
Tatina mezimica Ivanka s ocem i bratom Ericom na utakmici bejzbola 1992. godine
PHOTOLINK/EVERETT/PROFIMEDIA

Kad je Lysandra jednom prilikom odgovorila kako je po ljepoti Ivanka u top pet djevojaka iz škole, Donald se iznenadio te upitao: "A tko je ljepši od Ivanke?", a zatim i sam iskomentirao izgled djevojaka koje je Lysandra proglasila Ivankinim "suparnicama".


Lojalna i nevjerojatno tašta, Ivanka je za sebe ipak htjela nešto drugačije

"Da, bila je tašta i voljela je pričati o sebi, no isto tako je bila i odana, zabavna i uvijek spremna na avanture", piše Lysandra kojoj je žao što Ivanka nije dobila priliku ostvariti svoje snove.

image
Ivanka s majkom Ivanom i bratom Ericom 1995. godine
PHOTOLINK/EVERETT/PROFIMEDIA

Djevojke su ostale u bliskom kontaktu i kad su krenule graditi svoje karijere, a Lysandra Ohrstrom tvrdi da je Ivankin cilj bio postići puno odmjereniji, decentniji i elegantniji brend od onog koji njeguje njezin poprilično glasan otac, sklon rasističkim i seksističkim ispadima.

Nakon vjenčanja, sve je krenulo nizbrdo

Novinarka Lysandra bila je i djeveruša na Ivankinom vjenčanju za Jareda Kushnera, a nedugo zatim prijateljstvo se raspalo zbog različitih stajališta dviju djevojaka koje su nekoć satima plesale uz glas Kurta Cobaina iza zidina elitne škole.

Ivanku su počeli iritirati prijateljičini svjetonazori, a Lysandra nije mogla vjerovati kako se njezina prijateljica pretvara u svog oca.

Nakon što je Lysandra počela nositi ogrlicu sa svojim imenom ispisanim arapskim jezikom, Ivanka nije mogla sakriti nezadovoljstvo: "Kako spavaš sa svojim dečkom dok to nosiš? Ta stvar vrišti - terorist!", govorila bi joj Ivanka, a to je bio samo jedan od incidenata zbog kojeg su raskinule prijateljstvo.

Nije bilo velike svađe, dapače, kad je Lysandra rodila sina, Ivanka joj je poslala zlatnu narukvicu s njegovim ugraviranim imenom, no nikad više nisu dijelile intimu niti se nalazile na ručkovima.

"Nikad nije bila neljubazna prema meni, ali to je bio kraj", napisala je Lysandra Ohrstrom koja ne krije razočaranje što je njezina bivša najbolja prijateljica krenula očevim stopama.

image
Ivanka Trump u New Yorku 1998. godine
/NEWSCOM/NEWSCOM/PROFIMEDIA
Linker
18. travanj 2024 13:52