Mierez Ramon Nazareno
 IVAN PERIC/CROPIX
MODERNI NAPADAČ

Osijek kupuje majstora koji je postao važna karika Nenada Bjelice!? Pokazao se kao veliko pojačanje...

Tko ga je pratio u dresu Istre mogao je vidjeti koja je to fizička (nad)moć i kontinuirana agresija...
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 24. studeni 2020. 09:42

U srijedu će se na Drosini igrati zaostala utakmica 9. kola Prve HNL, a gost Istre 1961 bit će zahuktali Osijek. Momčad koja je i prošlih sezona djelovala jaka sada se s Nenadom Bjelicom konkretizirala i pobjedom nad Dinamom kao da najavljuje kako je već sada spremna za borbu za sam vrh.

Vijesti iz Slavonije ukazuju da je Ramon Mierez ozlijeđen protiv Dinama i da ga neće biti u Puli. Za Istru 1961 to je dobra vijest u kontekstu jednog suparničkog problema manje. Mierez, kao što smo i najavljivali, a uz poneke podcjenjivačke komentare, predstavlja veliko pojačanje za Osijek. Tko ga je pratio u dresu Istre mogao je vidjeti koja je to fizička (nad)moć i kontinuirana agresija. Da je u Istri, ona bi sasvim sigurno imala barem 6-7 bodova više...

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX


Miereza je Osijeku posudio Alaves, a dolaze najave da će ga slavonski klub uskoro otkupiti. To je druga dobra vijest za Zeleno-žute jer bi dio odštete, koliko smo upoznati, trebao završiti i u blagajni Istre 1961, svakako najzaslužnije što je Argentinac slijedom događanja sada postao važna karika Nenada Bjelice.


Trener Osijeka, unatoč neigranju (i) Miereza, ima prilično širok kadar rješenja da ga nadomjesti. Kakav ima Fausto Budicin, koji je nakon trotjedne pauze zbog reprezentacije i odgode susreta s Rijekom, upriličio međusobni ogled dviju postava?

Prije svega valja reći da će na raspolaganju imati praktički sve igrače (osim operiranog Majkića), koji su pokazali zavidnu angažiranost u 3x20 minuta igre. Bili su podijeljeni u dva sastava, ali je Budicin rotirao neke igrače da bi ih isprobao u nekoliko taktičkih varijanti. Gol odluke postigao je glavom na centaršut Blagojevića Rafa Paez.

Španjolac je pokazao i popriličnu oštrinu u igri, jer je jednom žestoko startao na Gržana i izazvao njegovu ljutitu reakciju. Bilo je dobrih situacija u igri, a vrijedi zabilježiti da je prvi put vratarska umijeća pokazao Ivan Lučić, pristigao iz Austrije. Golman hrvatskog podrijetla s nekoliko je bravura i reaktivnošću pokazao višu razinu (očekivane) kvalitete koja potvrđuje zašto je bio i na višim razinama klubova. Lučić još nije fizički spreman, treba skinuti i poneki kilogram, ali na tome se upravo radi. Kad bude fit, bit će sigurno pojačanje...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 00:46