VLADO KOS/CROPIX Cropix
OZLIJEĐEN I VATRENI

Osijek u velikim problemima, Bjelica dvojcu poslao zanimljivu poruku: ‘Mogu zamisliti da ostanu u klubu‘

Ozljede i dalje kroje momčad Nenada Bjelice za dvoboj sa Slavenom Belupom
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. listopad 2021. 14:23

Dao je Nenad Bjelica slobodan vikend svojim nogometašima, ali zato su u utorak odradili dvostruki program. Na pomoćnom travnjaku Gradskog vrta bili su i u prijepodnevnom i u poslijepodnevnom terminu.
- Jedan trening smo rasporedili u dva kako bismo što kvalitetnije nakon stanke ušli u tjedan. Već u srijedu smo imali udarni trening i krećemo s pripremama za Slaven Belupo - kaže Bjelica.


Momčad se ekipira, svakim danom je sve veći broj igrača koji su u kadru. Kapetan Mile Škorić priključio se ostatku momčadi nakon reprezentativnih obveza, a još se očekuju Adrian Leon Barišić koji je nastupao za U-21 reprezentaciju BiH te Merveil Ndockyt koji je odradio dvostruki kvalifikacijski program protiv Toga u kojem je njegov Kongo osvojio tek jedan bod i sada je zakucan za dno kvalifikacijske skupine.


Na treninzima, međutim, još uvijek nema Ivice Ivušića i Karla Bartoleca koji već desetak dana vuku ozljede i vrijeme provode s klupskim fizioterapeutima. Najgore je, srećom, iza njih i samo je pitanje dana kada će priključiti ostatku momčadi.
- Ivušić i Bartolec moraju pričekati još ovaj tjedan, ali ide na bolje kod obojice. Kod Bartoleca nije ništa ozbiljnije, ali zahtjeva još tjedan dana terapije i individualnog rada, isto vrijedi i za Ivušića. Nadam se da će već s početkom idućeg tjedna obojica raditi s ostatkom momčadi - otkriva Bjelica zdravstveni karton svoje momčadi.


Ozljede bi mogle krojiti momčad koju će trener Osijeka u nedjelju izvesti u Koprivnici. Ivušić i Bartolec su svakako "out", no nisu i jedini koji bi mogli preskočiti Slaven Belupo. Zdravstveni problemi Laszla Kleinheislera koji se zbog ozljede bedrenog mišića s reprezentativne akcije vratio prije vremena i propustio kvalifikacijsku utakmicu Mađarske protiv Engleske na Wembleyu te Ramona Miereza koji se požalio na aduktor nakon utakmice protiv Vukovara 1991 na memorijalu Blago Zadro srećom ipak nisu takve prirode da bi zahtijevale dugotrajni oporavak. Obojica zasad rade odvojeno od momčadi, ali bi obojica mogla konkurirati za nedjeljno gostovanje u Koprivnici.


- Na treningu su i rade individualno. Vidjet ćemo još kako će reagirati i hoće li eventualno u četvrtak biti u momčadskom treningu - kaže Bjelica.


Zato za mjesto u momčadi opet konkurira Ivan Fiolić. Zbog bolnog aduktora je uspio odigrati tek jedno poluvrijeme na Šubićevcu, preskočio je potom i utakmicu protiv Hajduka, ali ozljeda je sada za njega prošlost. Prošlog vikenda samo iz preventivnih razloga nije nastupio na Memorijalu Blago Zadro.


- Fiolić je bio još prošli tjedan spreman za igru, ali odlučili smo kako nećemo ništa riskirati jer je bio težak teren u Vukovaru. U normalnom je treningu - veli trener Osijeka.


U kadru je napokon i Petar Brlek, podiže mu se intenzitet rada, ali proći će još neko vrijeme prije nego što opet bude u konkurenciji. Plan je, naime, da kontinuitet natjecateljskih utakmica nakon više od sedam mjeseci stanke i operacije križnih ligamenata isprva hvata s B momčadi u 2. HNL. Vjeruje se da bi kroz mjesec dana Brlek trebao uhvatiti željeni ritam.


- On pomalo počinje raditi s momčadi, sada je samo pitanje toga da se on "oslobodi" u glavi nakon duge stanke i da ga počnemo uvoditi prvo u ritam treninga s momčad, a onda i u ritam utakmica. Davat ćemo mu po 15 minuta, pola sata u utakmicama B momčadi i tako ga pripremati. Realno je da u zadnjem ciklusu nakon idućeg reprezentativnog ciklusa bude u konkurenciji za momčad. Naravno ako sve bude išlo prema planu - otkriva šef struke u Gradskom vrtu.

Bjelica: Mogu zamisliti da Nejašmić i Čeberko ostanu

Nakon Ivušićeve ozljede u prvi plan se opet vratio Marko Malenica, kvalitetan golman koji je već 120 puta čuvao mrežu Osijeka i u kojeg struka u Gradskom vrtu ima veliko povjerenje. U derbiju protiv Hajduka vratio se među vratnice, a stajat će između njih i u Koprivnici.
- Malenica je odličan vratar, puno toga je Osijeku već dao, a vjerujem da će puno toga još i dati. Ističe mu ugovor iduće ljeto, a vidjet ćemo želi li ostati s nama - kazao je šef struke u Gradskom vrtu.


U posljednjoj rečenici Bjelica je otvorio novu temu koja će mu se uskoro naći u fokusu - status igrača koji su u posljednjoj sezoni ugovora. Naime, osim Malenice u posljednju godina ugovora ušli su iskusni Vedran Jugović i Mihret Topčagić, dok na koncu sezone završavaju posudbe Darka Nejašmića iz Hajduka te Jevhena Čeberka iz austrijskog LASK-a, a koje Osijek pod već dogovorenim uvjetima s njihovim klubovima može otkupiti. Menadžer Bijelo-plavih još nije sjeo za stol s niti jednim od igrača, niti se odredio o otkupima ugovora, ali...


- Zadovoljan sam sa svima njima i mogu zamisliti da i iduće sezone ostanu s nama - poručio je Bjelica i tako zapravo najavio iduće korake. (gđ)

Više nema potrebe za četvoricom golmana

Na treninzima više nema Antonija Ježine. Klub iz Wilsonove ulice sporazumno je ovaj tjedan raskinuo ugovor s iskusnim vratarom što i nije odluka koja je iznenadila. Osijek, naravno pod uvjetom da su svi zdravi, ima dubinu na vratarskim pozicijama - Ivušić je reprezentativac, Malenica odlična alternativa, Barešić se vratio u konkurenciju nakon operacije križnih ligamenata, a na vrata prve momčadi kucaju mladi Kolić i Sajko, obojica reprezentativci u svojim dobnim kategorijama.


- Ostankom Malenice i povratkom Barešića nakon ozljede više nemamo potrebe za četvoricom golmana, a Ježina je bio dosta ozlijeđen u posljednje vrijeme. Također, mladi Kolić i Sajko nadolaze, a jedan od njih će biti i u Koprivnici na klupi. To su vratari koji imaju veliku budućnost, Sajku je tek 17, a Kolić je godinu stariji. Prije godinu dana nisu bili spremni biti treći ili četvrti vratar, ali sada to već jesu tako da više nema potrebe za toliko vratara - prokomentirao je Bjelica odluku oko Ježine. (gđ)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 10:03