StoryEditor
Ivor Pandur
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
VEĆ JE OTPUTOVAO

Otišao veliki talent: Hrvatski hit-trener kupio jednog od najboljih vratara HNL-a za impresivnu cijenu!

Za petak je zakazan liječnički pregled. a nakon toga slijedi potpisivanje trogodišnjeg ugovora
Piše: Orlando RivettiObjavljeno: 27. kolovoz 2020. 15:38

Na treningu Rijeke danas nije bilo mladog vratara Ivora Pandura. Neće konkurirati za nastup u subotnjem susretu s Istrom 1961 na Rujevici. Vraća se iskusni Andrej Prskalo.


Mladi, 20-godišnji vratar iz omladinske škole HNK Rijeka, kojega je promovirao, ukazao mu povjerenje, trener Simon Rožman, danas je, naime, bio u Veroni. U gradu Romea i Julije, koji bi trebao postati njegova nova adresa. Za petak je zakazan liječnički pregled. a nakon toga će Pandur staviti potpis na trogodišnji ugovor s talijanskim prvoligašem Veronom, kojega trenira Ivan Jurić, a pomoćnik mu je bivši igrač Rijeke, i trener, Stjepan Ostojić.


U očekivanju da se Rijeka dogovori s Dynamom iz Kijeva oko visine transfera za Antonija Mirka Čolaka, pet i više milijuna eura, na Rujevici su napravili prvi izlazni transfer. Pandurov transfer iz Rijeke u Veronu težak je oko tri milijuna eura. Naravno, kada su cifre u pitanju svi su - mutavi. Ali, cijena je navodno, između 2,5 i 3 milijuna eura, što je svakako sjajan posao. Ne treba zaboraviti da su Maurizio Setti, gazda Verone, i Damir Mišković dugogodišnji prijatelji i suradnici.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

 


U subotu će vrata Rijeke tako čuvati iskusni Andrej Prskalo, koji je svojedobno bio i vratar Istre 1961. Za očekivati je da će Rijeka, nakon što je dobro unovčila svog mladog vratara, vratiti s posudbe u Varaždinu Ivana Nevistića, koji je prošle sezone bio jedan od najboljih vratara HNL-a.


Prodajom Pandura klub je počeo naplaćivati ulaganje u mlade. Novu klupsku politiku koju je 'oženio' Simon Rožman i prošle sezone otvorio vrata petorici dvadesetogodišnjaka, među kojima je bio i - Pandur. Zasluge idu i treneru vratara Gojku Mrčeli, koji na Rujevici radi dobar posao s vratarima.


Riječani u subotu na Rujevici ugošćuju Puljane, koje će prvi puta voditi bivši stoper Rijeke Fausto Budicin. U posljednjem ogledu, u 36. kolu prošle sezone, Riječani su dobili 4:2, a naslovnu ulogu imao je Antonio Mirko Čolak, koji je s četiri pogotka osvojio naslov najboljeg strijelca HNL-a (20 golova). Od tada Čolak apstinira. Na suhom je ostao na tri utakmice, u finalu Kupa u Šibeniku, pa u prvenstvenim susretima protiv Šibenika i Lokomotive.


U subotu će Čolak, inače, istrčati kao reprezentatativac. Nakon nekoliko pretpoziva izbornik Zlatko Dalić popunio je listu putnika za Portugal i s - Čolakom! To je ostvarenje svih Čolakovih snova i dodatni motiv u susretu s Puljanima, kojima je u međusobnim ogledima zabio devet puta. Pandur je otišao u Veronu, Čolak ide u Portugal...

Linker
27. kolovoz 2020 15:38