CROPIX
 DAMIR KRAJAC
PETKOVIĆ ZA SN

‘Ovaj Dinamo nema limita, u Ligi prvaka sljedeće sezone očekujem naš korak dalje‘

‘Trener Jovićević definitivno će imati podršku nas starijih i to je jako bitno za daljnji rad‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. svibanj 2020. 21:34

Priču o Bruni Petkoviću (25) ne treba ponavljati. Razlog je sasvim jasan, ona je jednostavno - nezaboravna. Do dolaska u Dinamu malo je bilo onih koji su znali tko je i što može. Ali onda su saznali. Vrlo brzo Petko je postao glavni junak Dinamova napada, a nakon toga i Vatrenih. Ne samo zbog svojih pogodaka, od koji su neki bili spektakularni, naročito oni koje je zabijao škaricama, nego i zbog svoje nogometne izvedbe. Bruno je pravi centarfor koji voli tresti mreže, ali isto tako je i lucidan i za napadača neobično nesebičan, asistencije su mu također omiljena disciplina. Uostalom, ove sezone u Dinamu su pogoci i asistencije bili poravnani, ubilježio ih je po 11 u svim natjecanjima.

image
CROPIX
ANTE CIZMIC

Jučer smo popričali s Petkovićem, zanimalo nas je što je prvo pomislio kad je čuo da se HNL nastavlja.
- Konačno! Imali smo nekih informacija da bi moglo krenuti početkom lipnja, ali nije to bilo službeno. Kada su objavili da kreće, pao nam je kamen sa srca. Cijela ta neizvjesnost, utjecala je na nas i definitivno nije bilo lako čekati kod kuće, samostalno trenirati i čekati. Sada kada su počeli treninzi i pripreme, nekako je lakše.

Nema straha

Koliko željno očekujete tu prvu utakmicu nakon duge stanke?
- Mislim da nema igrača koji se ne veseli početku nogometa. Od malih nogu nismo imali tako dug period bez lopte, treninga i utakmica i nekako je normalno da se ne snalazimo u svemu tome. Sada se sve vraća i neizmjerno se veselim što će lopta uskoro krenuti s centra.
Hoćete li biti onaj isti Bruno Petković kojeg smo znali prije stanke, kojem se karijera čudesno razvijala? Koliko će vam trebati da uđete u pravu formu?
- Odgovor na to pitanje doći će uskoro, ali mislim da nema bojazni ili straha. Dobili smo dovoljno vremena da se pripremimo za nastavak prvenstva, odlično se radi na treninzima i vidim da su svi puni motiva. Nitko sretniji od mene ako forma dođe odmah, ali ne bojim se niti za sebe niti za svoje suigrače. Nismo preko noći zaboravili igrati nogomet.

image
CROPIX
DAMIR KRAJAC

Nogomet je cesta

Prvi ste se emotivno oprostili od Nenada Bjelice, završili ste poruku “srest ćemo se opet”... Znači li to da biste mogli u neki klub koji će u budućnosti trenirati Bjelica? Ili mislite da će Bjelica postati hrvatski izbornik, a vi ste reprezentativac?
- Nogomet je jedna cesta za koju nikada ne znate u kojem smjeru će vas odvesti. S Bjelicom sam imao korektan odnos u kojem sam puno naučio i postao bolji igrač. Ne ulazeći u razloge zašto ga više nema u Dinamu, mogu samo reći da je bilo zadovoljstvo raditi s njim. Hoćemo li raditi u budućnosti i hoće li Bjelica biti izbornik, pitanja su na koje nitko ne zna odgovor, ali ne bih imao ništa protiv.
Kakav Dinamo očekujete nakon Bjelice?
- Dinamo će uvijek biti isti. S Bjelicom i Petkovićem ili bez nas. I to čini ovaj klub velik. Očekujem da budemo na tragu onoga što smo bili zadnje dvije godine, pa čak i bolji od toga. Ovih dana na treningu vidim dosta mladih koji su željni dokazivanja, ima nas starijih koji ćemo im pomoći na tom putu i uz tu sinergiju vidim Dinamo jako daleko. Na zadovoljstvo naših navijača.
Dinamo ima ogromnu širinu kadra, otišao je od krucijalnih igrača zapravo samo Dani Olmo. Hoće li sljedeće sezone moći ponoviti uspjeh uz protekle dvije sezone, plasman u europsko proljeće i plasman u Ligu prvaka?
- To je ono o čemu sam vam pričao. Kadar je velik, koncentracija kvalitete je ogromna i na nama je da to kanaliziramo u pravi smjer i napravimo rezultat. Lani smo igrali Ligu prvaka i pokazali da nam je ondje mjesto, ništa manje od toga ne očekujem i u novoj sezoni. Pa čak i korak dalje.

Pozitivna energija

Gdje su limiti današnjeg Dinama?
- Usudio bih se reći da momčad koja ima nekoliko seniorskih reprezentativaca, puno mladih igrača koji redovito nastupaju u svojim reprezentacijama, četvrtfinaliste juniorske Lige prvaka i dobrog trenera željnog dokazivanja i pozitivne energije nema limita. Treba se puno stvari poklopiti, ali mislim da nemamo razloga za strah i zabrinutost.
Prvi dojmovi o treneru Igoru Jovićeviću?
- Jako pozitivni. Bio sam u grupi koju je on vodio na treninzima prije nego smo se svi spojili i zaista sam ugodno iznenađen njegovim pristupom nogometu, energijom i znanjem. Očito smo kliknuli na početku što je osnovni preduvjet na putu prema dobrim rezultatima. Trener definitivno ima podršku svih nas starijih i to je jako bitno za daljnji rad. Vidi se velika motivacija na njemu, a koju prenosi na ostale. Veselim se toj suradnji.

image
CROPIX
DAMIR KRAJAC

Vi igrate u Dinamu, financijski najstabilnijem hrvatskom klubu. Plašite li se da bi ostali hrvatski klubovi nakon ove krize mogli imati problema, da neki možda neće preživjeti?
- Nisam toliko upućen u situaciju koja je u drugim klubovima, ali vjerujem da im nije lako. Nije ni u Dinamu koji ovisi o europskim rezultatima, transferima i velikim natjecanjima na kojima može pokazati svoje igrače. Sada je to sve ukinuto i slijedi razdoblje neizvjesnosti. Vjerujem kako će na kraju sve biti u najboljem redu i da nećemo imati nekih velikih problema nakon što epidemija prođe, pogotovo da se neke sredine neće ugasiti.
Kako ste vi provodili vrijeme u doba pandemijske stanke zbog mjera Nacionalnog stožera? Čime ste se najviše bavili, jeste li otkrili neki novi hobi?
- Imao sam dovoljno vremena za sebe. Trčao sam u Maksimiru, radio po programu koji smo dobili, a ostatak vremena proveo sam u virtualnom druženju s prijateljima, u društvu obitelji, igranju igrica… Na svu sreću, doba je moderne tehnologije pa se svaka razdaljina svede na poziv mobitelom i uključenu kameru. Lakše je bilo u takvim okolnostima čekati da pauza prođe.

Što čeka iza ugla

Je li vas bilo strah da netko od vaši najbližih bude zaražen, je li vam netko poznati obolio?
- Naravno da me bilo strah jer se svijet suočava s nečim što do sada nije imao priliku i na što ne zna odgovor. Mislim da je pomoglo što smo kao narod bili odgovorni te postupali po mjerama koje su bile propisane.
Jeste li zabrinuti da bi netko od hrvatskih nogometaša mogao biti pozitivan na testiranjima pa da se HNL možda opet prekine?
- Onoga trena kada vam jave da morate doći na testiranje sa suigračima, krene briga… Nemojte me krivo shvatiti, mislim da smo svi mi odgovorni ljudi koji se znaju ponašati u takvim okolnostima, ali vi nikada ne znate što vas čeka iza ugla. Mogao se netko slučajno zaraziti te prenijeti na sve ostale. Još uvijek čekamo rezultate testiranja, ali mislim da bi nas već obavijestili da nešto ne valja, odnosno da je netko pozitivan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 08:33