MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
GORAN TOMIĆ ZA SN

‘Ovakva Rijeka sigurno neće startati u proljeće, a najviše žalim za onim što se dogodilo protiv Hajduka‘

Trener Rijeke prokomentirao moguće dolaske i odlaske momčadi s Rujevice
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. prosinac 2021. 18:10

Nikad neizvjesniju utrku za naslov ovako je prokomentirao trener Rijeke, Goran Tomić:

- Jesen je doista bila iznimno napeta, ovih je 20 kola obilježila izjednačenost, liga je doista uzbudljiva. Dinamo je i dalje prvi favorit za osvajanje naslova, ali vjerujem da ćemo prijetiti do samoga kraja, da nećemo dopustiti osjetno bodovno odvajanje - kaže Tomić.

Što Rijeci nedostaje?

- Želimo li do kraja ostati u toj utrci za naslov, moramo se pojačati na nekim pozicijama. Dakako, temeljna je želja zadržavanje postojećeg kadra igrača, a novi bi dolasci trebali biti nadgradnja ovoj momčadi. K tome, nedostaje nam iskustva igranja utakmica pod stalnim pritiskom borbe za naslov, a Dinamovi igrači znaju živjeti s tim.

Na kojim su vam pozicijama najpotrebnija pojačanja?

- Ne bih sad konkretno o tome govorio. Jasno je da smo u klubu o svemu razgovarali i točno znamo kakve igrače želimo. Uglavnom, važno je da se u svakom prijelaznom roku dogode promjene u svlačionici, potrebno je ubrizgati “svježu krv” kako bi se pojačala konkurencija i unijela nova energija.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Hoće li biti i odlazaka ove zime s Rujevice?

- Vjerojatno hoće. Uostalom, dolasci igrača ovise o odlascima, moramo biti svjesni da ova momčad Rijeke neće startati u proljetni dio, bit će tu promjena u svlačionici. S tim moramo živjeti...

Hoćete li se rješavati viška igrača, ili će, pak, biti kapitalnih prodaja?

- Moramo biti spremni i na kapitalne prodaje, jer klub od toga živi. To sam prihvatio, svjestan sam situacije da, dođe li prava ponuda, možemo izgubiti neke igrače koji su bili nositelji igre ove jeseni.

Žalite li za nekim jesenskim bodovima?

- Najviše žalim za bodovima koje smo prosuli protiv Hajduka! Mogli smo izbjeći taj poraz pretrpljen u zadnjim sekundama dvoboja. Bila je to utakmica u kojoj smo ostali praznih ruku, a po prikazanome na travnjaku nismo zaslužili poraz, morali smo uzeti barem bod - rekao je strateg Rijeke, koji u krugu obitelji u Austriji provodi dane odmora, a prozivku je na Rujevici zakazao za 4. siječnja. Dan kasnije momčad odlazi na pripreme u Umag.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 19:41