StoryEditor
 SN
PODCAST SN

‘Ovo će biti najveći izazov za Keka u Dinamu, a trebaju mu i pojačanja, Petković odlazi ovog ljeta!‘

Što će se sve u Maksimiru događati kada klupu preuzme čuveni slovenski trener...
Autor: Patrik MršnikObjavljeno: 09. srpanj 2020. 12:29

Glavna tema našeg Zoom-druženja bio je DInamo, odnosno nove promjene u klubu s Maksimira. Nakon poraza u Rijeci (2:0) otkaz je dobio Igor Jovićević, a na njegovo mjesto sjest će Zoran Mamić koji će ovosezonsku priču Modrih dovesti do kraja.

- Jovićević je po meni od prvog dana bio vrlo riskantan izbor što se klupe tiče. Njegova je druga momčad Dinama bila 15 bodova iza Šibenika, ako se ne varam na osmom mjestu. Pogledao sam šest-sedam njegovih utakmica u 2. HNL i to nije bilo posebno dojmljivo. Juniori su nešto sasvim drugo od seniora koje je vodio u Drugoj ligi. Bjeličini rezultati bili su sjajni, niti jednom treneru ne bi bilo lako - rekao je Robert Šola, glavni urednik Sportskih novosti.

Šola smatra da je Jovićevićev pristup s uvođenjem mladih igrača bio loš, a onda i skreće razgovor na temu - Matjaža Keka. To je ime isplivalo u prvi plan kao ono koje bi moglo postati trajno na klupi Modrih.

- Trebat će vidjeti kako će Kek funkcionirati s upravom i kako će se snaći u svim tim odnosima s čelnicima kluba. Što se taktike i trenerskog pristupa tiče, tu će svakako imati što za reći, njegov će pristup uvijek biti natjecateljski i uvijek će se znati da se ide na rezultat. Tu će trebati biti pažljiv s mladim igračima i onima koji dolaze - rekao je.

Dođe li Kek na klupu DInama, kako će izgledati njegova momčad? Na kojim će igračima inzistirati?

- O tome je još uvijek teško govoriti, ali mislim da Dinamu svakako sada treba pojačanja, naročito ako će Petković otići. Nije upitno da će se to dogoditi, a po nekim osobnim informacijama, mislim da je sve spremno za njegov odlazak već ovog ljeta - dodao je Robert Matteoni.

Kako će Keka dočekati riječka publika, kada i ako bude prvi puta stigao na Rujevicu kao trener Modrih?

- On je u Rijeci svakako stekao i zaslužio status legende i to će tamo uvijek biti. Mislim da tu ne bi trebalo biti problema - istaknuo je Šola, a Matteoni nastavlja:

- Bio je i Kramarić u sličnoj, ali obrnutoj situaciji i postao ikona Rijeke. Kek bi trebao uvijek biti dočekivan ovacijama, uzeo je naslov i osvojio simpatije navijača.

Osvrnuli smo se malo i na događanja u Hajduku:

- Tamo situacija generalno nije dobra, Hajduk mora na kraju ove sezone odrediti kojim smjerom misli nastaviti. Nije dobro da se troše treneri. Tudor nije ništa lošiji trener sada nego prije pet godina kada je također bio u klubu. Po meni, Tudor je taj koji ovo može nastaviti, jer klubu sada treba strpljenja, ali i odlučnosti. Ako on ne bude taj, Mario Stanić je dugo u nogometu, ne sumnjam da će znati izabrati pravog čovjeka - rekao je Šola.

Cijeli podcast pogledajte u nastavku:

Linker
16. srpanj 2020 16:38