Lokomotiva
 Damir Krajac / CROPIX / Damir Krajac / CROPIX CROPIX
ČETIRI POBJEDE U NIZU

'OVO JE JOŠ JAČA MOMČAD OD ONE S PJACOM, ANTOLIĆEM, KRAMARIĆEM...' ODUŠEVLJENJE U ZAGREBU, HAJDUK JE SADA JOŠ BLIŽE 'Iz dana u dan sve smo bolji!'

LOKOMOTIVA Četiri uzastopne pobjede donijele su sjajno raspoloženje direktora Božidara Šikića
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 06. ožujak 2020. 09:16

Golemo je bilo zadovoljstvo Lokomotivinih čelnika u svečanoj loži stadiona u Kranjčevićevoj ulici nakon 3:0 (0:0) pobjede protiv Slavena Belupa.

Sjajno ozračje s travnjaka i iz svlačionice, eto, preselilo se i na “prvi kat”, klupsko je vodstvo bilo u zagrljaju, to je klupko sreće jasno govorilo što je ova pobjeda značila Lokosima.

Četvrta uzastopna pobjeda kojom je klub s Kajzerice učvrstio mjesto pri vrhu ljestvice i ostaje u neizvjesnoj utrci za plasman u Europu...

- Iz dana u dan sve smo bolji, momčad definitivno raste, ponajbolji dokaz tome su i ove četiri pobjede koje su, istina, bile očekivane, ali uvijek je teško osvojiti one bodove koji su “unaprijed upisani”. A to mogu samo stabilne momčadi, s ove smo četiri pobjede, bez primljenoga pogotka (razlika pogodaka je 9:0, nap. a.), potvrdili tu svoju stabilnost i opipljivu vrijednost. Očito je da smo u zimskom prijelaznom roku napravili odličan posao ojačavši konkurenciju u svlačionici. Svakako moram istaknuti da imamo sjajnog trenera koji odlično radi svoj posao, igramo lijep nogomet, pobjeđujemo, ozračje je u svlačionici izvrsno i doista imamo mnogo razloga za zadovoljstvo - kaže Lokomotivin direktor Božidar Šikić.

Da imamo navijače...

Zanimljivo je da je trener Slavena Tomislav Stipić, nahvalio klupsku politiku Lokomotive i učinjeno u zimskom prijelaznom roku...

- Lijepo je čuti te komplimente, posebno kad stignu sa suparničke strane. No, sve što smo napravili samo je nastavak našeg dobrog rada, to je kontinuitet dobrih poteza ovoga kluba.

Ali, nedostaje vam publika...

- Eh... Kad bismo imali navijače poput, primjerice, Varaždina, bili bismo još 15-20 posto bolji! Nedostaje nam taj impuls s tribina, ali naši dečki i u ovakvim uvjetima, bez glasne potpore gledatelja, daju sve od sebe, lijepo igraju i pobjeđuju.

Možete li se do kraja boriti za drugo mjesto?

- Osnovni nam je cilj osigurati plasman u Europu, želimo ući u te kvalifikacije za Europsku ligu, jer nam je to iznimno važno u financiranju kluba. Zasad držimo tu poziciju, nadam se da ćemo je do kraja i zadržati. A tu je još i Kup, u polufinalu za mjesec dana igramo u Koprivnici sa Slavenom i u ovoj situaciji, kad nema više Dinama i Hajduka, želimo otići do kraja u Kupu.

Liga jača nego prije

Otvara se opcija da ovo bude najuspješnija sezona u klupskoj povijesti, čak i bolja od sezone 2012./13., kad ste bili finalisti Kupa (Hajduk je u dvije utakmice bio bolji - 2:1 u Splitu za domaćina, na uzvratu u Zagrebu 3:3), te drugi u prvenstvu?

- Ova je momčad sposobna to ostvariti! Nema nikakvog imperativa, doista idemo utakmicu po utakmicu, ali otvori li nam se prilika za rezultat kakav ste naveli, uvjeravam vas da je nećemo propustiti.

Možete li malo usporediti onu momčad iz 2013. u kojoj su, uz ostale, igrali Barbarić, Puljić, Mesarić, Chago, Bručić, Maleš, Antolić, Pjaca, Kramarić, Šitum... s ovom današnjom? Koja je bolja?

- Bila je ono krasna momčad, prštala je talentom! Ali, većinom su to bili Dinamovi igrači na posudbi kod nas. A jezgru ove sadašnje momčadi čine igrači odgojeni u našoj školi, stoga mi je nekako draži sastav ove svlačionice. A tko je bolji? Rekao bih da je ovo jača momčad, budući da nam je i liga jača! Sad su Hajduk, Osijek i Rijeka bolji i jači nego što su bili prije sedam godina. Mi smo onda iskoristili njihove slabosti, a ove smo sezone u ravnopravnom “fajtu” sa znatno jačim spomenutim klubovima, a tu je još i Gorica.

Sa Sammirom bismo bili još bolji i jači

Ostali ste bez Sammira, bit ćete bez njega još dvije-tri utakmice, ali to se ne osjeti na igrama i rezultatu?

- Sa Sammirom bismo, ne treba to posebno isticati, bili još bolji i jači. Ali, imamo za njega adekvatnu alternativu, Tolić je jesenas dokazao svoju nadarenost i kvalitetu, a dovođenjem Atiemwena u siječnju još smo ojačali konkurenciju za tu poziciju ofenzivnog veznog. Sammir je ekstra klasa i vjerujem da će nam pomoći do kraja sezone. Općenito su ti stariji igrači, poput Sammira i Budimira, donijeli pozitivu u našu svlačionicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 12:00