Samir Toplak.
 BORIS KOVACEV/CROPIX
JAVIO MU SE I ZLATKO DALIĆ

‘Ovo je nerealno, trebali smo pobijediti Hajduk još uvjerljivije! Kad sam vidio što je napravio Tudor...‘

Oduševljeni trener predzadnje momčadi lige prokomentirao je za SN veliku pobjedu na Poljudu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. lipanj 2020. 12:06

Varaždinova vrlo važna pobjeda nad Hajdukom (3:2) na Poljudu oduševila je trenera Samira Toplaka.


- Velika je to pobjeda, ali tko je gledao naše utakmice u prva dva kola nastavka sezone vidio je da ima tu nešto. Samo je bilo pitanje kad ćemo iskoristiti šanse i biti odlučni. Nadao sam se - kazao nam je Toplak.


Jeste li se nadali da ćete biti baš tako dobri i dominirati?


- Ne baš da ćemo biti toliko dobri, ali bitna mi je jedna stvar - Hajduk nam nije napravio nijednu šansu iz igre. Dva vrhunska gola su zabili iz šuta, no pravu, izrađenu priliku nisu imali. A mi smo napravili još tri-četiri šanse.


Je li vam se javio izbornik Zlatko Dalić?
- Čestitao nam je, sretan je, veseo. Čuli smo se i prije utakmice i nakon nje.


Poljud vam je bio posebna inspiracija ili je to plod rada?
- Ma ne, za nas je to bila kao svaka utakmica. Uvijek se volim pozvati na svojeg nekadašnjeg trenera pokojnog Đalmu Markovića. On je rekao: "Igra stvara rezultat“. I to je jedino pravo. Radimo puno na igri, imamo glavu i rep i ovaj put dobili smo nagradu za trud.


Golema je bila vaša sreća nakon susreta.
- Nije mi ova pobjeda bitna zašto što smo dobili na Poljudu nego zbog velika tri boda. To je odmak od zadnjega mjesta, a ako je još napravljeno trijumfom u Splitu, naravno da sam veselo. Jako.


Zadnju dvoboj s Hajdukom, doma na startu proljetnog dijela sezone, Varaždin nije dobro igrao. Gledali ste ga s tribine.
- Tada nisam bio trener Varaždina, trebalo je igračima dati malo više vjere i samopouzdanja. Isto tako neke stvari smo morali taktički utvrditi, koje su moja filozofija. Prije nisu bile dobre.


Možete li sad jamčiti da će Varaždin ostati u Prvoj ligi?


- Rekao sam nakon prve svoje utakmice na klupi, kad smo dobili Inter, da je to velika stvar i da sam uvjeren kako ćemo ostati. Još uvijek sam uvjeren da ćemo ostati, ali to nije gotovo. Naravno da ćemo raditi dalje, na dobrom smo putu. Idemo skromno, boriti se, a igra će dati rezultat.


Kad biste nakon pobjede nad Hajdukom u Splitu ispali iz Lige, to bi bilo pacerski.
- Ne razmišljam o tome. Ne smijem razmišljati na takav način.


Tko vas je od igrača posebno oduševio?
- Obregon. On je nepoznanica u našoj ligi. Doveli smo ga totalno nespremnog, ali sad dolazi na svoje. Pravi je fajter, znalac, dobar igrač. Osim toga, rekao sam prije utakmice Drožđek, Teklić i Posavec bili su nam nešto dužni. Ovaj su put bili jako dobri s asistencijama i golovima. S napadačkim sam dijelom vrlo zadovoljan, ali i s obrambenom formacijom.


Obregon bi mogao raditi prevagu u HNL-u?
- Je, istina. Hvata formu i sve je bolji. S time da je iskrenuo gležanj i bio je upitan za ovu utakmicu. Međutim, rekao je da je spreman i ubacili smo ga u vatru.


Istra je svladala Inter. Odgovara li vam to?
- Apsolutno me ne zanima. Kako je tko sijao, tako i žanje. Zna se koga to ide. To je moj jedini komentar. I čestitam Istri na pobjedi, naravno.


Inter vam je ostao dužan?
- Dakako. Obmana je javnosti i velika laž licenca za Inter jer dug nije isplaćen. No, poštenje se vraća, gledam sebe i idemo dalje raditi.


Kako vam je Hajduk djelovao?
- Igrao je u jako čudnoj postavi s Juranovićem na stoperu, Dolčekom na desnom beku… To nas je iznenadilo, međutim sustav je bio isti i bili smo spremni na njega. Nemaju organizaciju igre prema naprijed kako bi trebalo. Puno je nabacivanja, oslanjaju se na centaršuteve, ali vjerujem da će se to popraviti. Imaju kvalitetu da se bore za drugo mjesto.


Kažete da ovaj rezultat nije bio slučajan?
- Mogu samo reći da je rezultat prilično nerealan s obzirom na to kakve smo mi još šanse imali. Prednost je premala, bila bi velika nepravda da nismo pobijedili - konstatirao je Toplak.


Predsjednik Varaždina Stjepan Cvek nije bio u Splitu, ali ima još jednu odličnu vijest za igrače:
- Inače nemamo planirane premije, niti smo najavili igračima da je ta utakmica neke posebna za koju bismo ih specijalno nagradili, ali nakon ovakvog nastupa naći ćemo način da dobiju premiju - rekao je Cvek i dodao:


- Odigrali smo znalački, najbolji pokazatelje je statistika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 18:09