SRDJAN VRANCIC/CROPIX
Gorica želi klupski rekord

Ovo je prava istina o transferu Kristijana Lovrića! Evo zašto neće u Njemačku i tko ga sve želi dovesti

Najboljeg igrača i strijelca Goričana mediji već preselili u Njemačku, ali istina je drugačija
Piše: Toni RoićObjavljeno: 28. srpanj 2020. 22:14

Još prije desetak dana u njemačkim medijima pojavila se vijest da tamošnji drugoligaš Hannover želi dovesti najboljeg igrača i strijelca Gorice Kristijana Lovrića, a u nedostatku konkretnih informacija od velikogoričkog kluba i samog igrača, mnogi su to prihvatili zdravo za gotovo.

Prenosili su neki portali danima navodnu ekskluzivu, ali, na njihovu žalost, opet su, čini se, pogriješili.
U startu treba reći da taj posao nema gotovo nikakve šanse za realizaciju i da je samo jedna od brojnih “patki” tipičnih za vremena prijelaznih rokova. Nije da Hannover ne bi želio dovesti Lovrića, želio bi itekako, ali dva su razloga zašto neće. Prvi je što nema novaca da bi ga platio, odnosno ne želi ili ne može platiti koliko Gorica traži, a to je najmanje 4 milijuna eura, a drugi što Lovrić nije zainteresiran za igranje drugoligaškog nogometa.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Igrač koji je oduševio svojim izvedbama u prošle dvije sezone postigavši 26 golova, ima daleko veće ambicije, pogotovo u svjetlu činjenice da se bori i za dres hrvatske reprezentacije i da je među vrlo ozbiljnim kandidatima za poziv izbornika Dalića za dvoboje Lige nacija u rujnu ove godine. Gorica pak računa na rekordni transfer kluba, s važnom stavkom da postotak od transfera mora dati Lokomotivi jer je tako dogovoreno ljeta 2018. kada je prelazio s Kajzerice u turopoljsku prijestolnicu.

Odbili Celtic

Mnogo je klubova koji su se neslužbeno i na razne načine u zadnje vrijeme već raspitivali za Lovrića, samo iz već spominjane Njemačke javili su se prvoligaši Werder, Schalke i Augsburg, a interesa ima i iz Italije, Francuske, Portugala i Ukrajine. Treba se sjetiti da je Gorica lani odbila i škotski Celtic od kojeg je tražila pet milijuna eura za transfer, ali s korona vremenom brojke su malo korigirane naniže, iako se može dogoditi da netko ponudi i više.

Uglavnom, Lovrić će biti top priča ljetnog prijelaznog roka u Velikoj Gorici, ali gdje će završiti, zasad je posve neizvjesno.
Inače, kako je i bilo najavljeno, sa završecima ugovora klub su napustili Michal Maslowski, Maks Ćelić i vratar Ivan Čović, dok je Ognjenu Mudrinskom istekla posudba iz poljske Jagiellonije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 18:05