Igor Pajač
 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
DEBI U DERBIJU

Pajač položio ispit velikog derbija, ostalo tek par spornih detalja: Je li trebao dati žuti Fossatiju...

Odradio je svoj prvi derbi autoritativno, malo mu toga itko može zamjeriti.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. svibanj 2021. 21:47

Uvijek je u velikom derbiju suđenje u posebnom fokusu, a pogotovo kad netko prvi put sudi tu utakmicu kao što je na Poljudu tu čast prvi put imao Igor Pajač.

I, generalno gledajući, zelinski je arbitar položio ispit tog velikog derbija. Može se raspravljati o nekim situacijama, je li trebao dosuditi koji prekršaj više, je li baš trebao dati žuti karton Fossatiju i je li ga mogao dati Theophileu za start s leđa? Štoviše, činilo se da je već odlučio kazniti Dinamova stopera pa je onda odustao.

No, nisu to neke dvojbe ili greške koje su bile presudne za konačan ishod, Pajač je od samog početka pokazao da će dopuštati čvršću igru, da neće prekidati utakmicu zbog najmanjeg kontakta i tog se kriterija držao do kraja.

Nekih većih spornih situacija nije bilo, pomogli su mu i igrači svojim korektnim ponašanjem na travnjaku, nije bilo ni nekih spornih trenutaka, poput kaznenih udaraca, tako je da je ukupni dojam njegova suđenja pozitivan, odradio je svoj prvi derbi autoritativno, malo mu toga itko može zamjeriti.


Strukan sudi derbi Rijeke i Dinama

HNS je odredio suce za sljedeće kolo prvenstva, 33. dionicu koja je na rasporedu od petka do nedjelje. Dvoboj Lokomotive i Slavena Belupa sudit će Damir Batinić, potom sudar Šibenika i Istre 1961 Fran Jović, a za kraj sutrašnjeg programa u akciju će Ivan Bebek, glavni sudac utakmice između Gorice i Osijeka.

Zdenko Lovrić sudit će u subotu Varaždin - Hajduk, a Duje Strukan u nedjelju sraz Rijeke i Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. travanj 2024 22:28