VLADO KOS/CROPIX Cropix
ODLUKA DISCIPLINSKOG SUCA

Pala najteža kazna za Hajduk i Osijek ove sezone! U izvještaju punom prekršaja spomenut i Nenad Bjelica

Dva hrvatska prvoligaša kažnjena su zbog pirotehnike, ali i diskriminacije
Piše: SNObjavljeno: 13. listopad 2021. 17:14

Disciplinski sudac Hrvatske Telekom Prve lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama s utakmica 11. kola HT Prve lige.

Iz objave na službenoj stranici lige vidljivo je kako su zbog ponašanja svojih navijača kažnjeni i Hajduk i Osijek, klubovi koji su u Gradskom vrtu odigrali 1:1.

Službenu odluku prenosimo vam u nastavku članka.

"HNK Hajduk kažnjen je kao recidivist zatvaranjem sjeverne tribine na jednoj utakmici i jedinstvenom kaznom od 30.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Osijek - Hajduk. U 43. minuti navijačka skupina Torcida bacila je baklju na tartan stazu, a u 62. minuti na tribini zapalila 17 baklji. U izvješću časnika za sigurnost stoji sljedeće: Nakon utakmice tijekom davanja izjave na sjevernoj tribini nalazili su se navijači Hajduka koji su gospodinu Nenadu Bjelici, treneru NK Osijeka, uzvikivali “Bjelica Srbine, čakija ti ne gine…“

NK Osijek kažnjen je kao recidivist jedinstvenom kaznom od 25.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminacije (čl. 88. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Osijek - Hajduk. Navijačka skupina Kohorta na istočnoj je tribini u 11. minuti zapalila jednu bljeskalicu, a u 72. minuti zapalila tri baklje i tri bljeskalice. Od 90. do 93. minute tribina istok skandirala je: 'Pajaču, cigane!'", stoji na stranici Prve HNL.

Linker
22. listopad 2021 00:00