DUJE KLARIC/CROPIX Cropix
STRATEG BIJELIH

Paolo Tramezzani zna što ga čeka u sudaru s Modrima: ‘Susret s Dinamom je više od običnog dvoboja‘

‘Ne želim da nakon utakmice dođemo u stuaciju žaliti, jer nismo dali sve od sebe‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. travanj 2021. 13:27

Drugi izlazak u najveći derbi hrvatskog nogometa večeras ima Paolo Tramezzani. S obzirom na utakmice koje je dosada vodio u samostalnoj karijeri, nema sumnje da je ispred 50-ogodišnjeg Talijana golemi izazov.

- Susret s Dinamom je više od običnog dvoboja iz mnogo razloga - svjestan je Tramezzani.

- Od prve utakmice kada sam došao u Hajduk osjetio sam tu važnost. To je utakmica koja ima određeno značenje, ima svoju priču u pozadini. Postoji bogata povijest uspomena sastavljena od niza velikih dvoboja iz prošlosti, zato je logično da takvu utakmicu pripremiš i doživiš na drukčiji način od ostalih. S druge strane, čnjenica je da je to je ipak samo jedna utakmica od 90 mnuta gdje igramo 11 na 11. Jasno je da u tom dvoboju ne razmišljamo o stanju na ljestvici i razlici u broju bodova. Svjesni smo da za dobru pripremu utakmice moramo biti koncentrirani, spremni, paziti na detalje i što je jako bitno, ne smijemo biti u strahu. Ne želim da nakon utakmice dođemo u stuaciju žaliti, jer nismo dali sve od sebe. U svim segmentima, od mentalnog, preko karakternog do igračkog. Imamo mnogo entuzijazma i volje za ovom utakmicom, da je odigramo bez ikakvih kompleksa i osjećaja inferiornosti. Poniznost i entuzijazam bit će temelj za susret sa Dinamom - rekao je trener Hajduka Paolo Tramezzani, a zatim dodao:

- Nažalost, u posljednje vrijeme stalno imamo problema s izostancima zbog ozljeda i kartona. Za susret s Dinamom se vraćaju Fossati, Simić i Vušković, a nemamo na raspolaganju Livaju, Dimitrova i Todorovića. Međutim, momčad je pokazala da može igrati dobro bez obzira na promjene, bez obzira tko igra. Mislim da su svi koji su do sada igrali pružili svoj doprinos. Momčad je pokazala sklad vjerujem da će sv koji zaigraju pružiti maksimum -

Dinamo?

- Mislim da su zasluženo na vrhu. Posjeduju izrazitu pojedinačnu kvalitetu, dugo igraju zajedno, a kroz protekle sezone uspjeli su izgraditi snažan mentalitet što su ove godine potvrdili i u Europi. Igraju dobro, međutim analizirali smo sve njihove detalje. Protiv takve ekipe i takvih pojedinaca i mi primarno moramo izgledati kao momčad. Tako će lakše do izražaja doći i kvaliteta našh pojedinaca koji mogu riješiti utakmicu. Međutim, moramo stvoriti pretpostavke igre za takve pojedince u našoj momčadi – poručio je Tramezzani.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 00:48