Bruno Petković
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
PUT U KOPRIVNICU

Petković se vraća na ‘devetku‘, a Krznara muči velika dilema! Ademi? ‘Bit će to utrka s vremenom...‘

U Modrim redovima traje pripremni period za važan europski ogled s Genkom. Ali, prije toga - HNL.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. rujan 2021. 14:16

Prije nego što će početi pričati o sutrašnjem ogledu s Slaven Belupom u Koprivnici, trener Modrih Damir Krznar osvrnuo se na kup ogled s Orijentom. Očito su mu ta utakmica i pobjeda bile važna predigra prije gostovanja na Apašu.

- Jako smo zadovoljni odgovorom momčadi na Krimeji. Vidjela se želja, volja, gard pobjednika. U kupu je često bilo iznenađenja, ali momčad je protiv Orijenta stvorila pozitivno ozračje za daljnje utakmice. A prva slijedeća je uvijek najbitniija, a to je Slaven Belupo - kazao je Krznar

Farmaceuti su veliki Dinamov dužnik. Na startu prvenstvene utrke pobijedili su u Maksimiru s 2:0. Bilo je to dosada najveće iznenađenje HNL-a pravi šok za Modre.

- U toj utakmici su dobro odradili fazu obrane, pobijedili... Sigurno će nas dočekati motivirani i s optimizmom. Naša zadaća je vrlo jednostavna. Moramo biti jednako motivirani, jednako željni i spremni u Koprivnici. Idemo se potući za nova tri boda!

Ono što je jasno, dodatni motiv za Farmaceute biti će i dokazivanje pred novim trenerom Zoranom Zekićem. Svatko se želi dokazati kad stigne novi šef u svlačionicu, a gdje ćeš bolje nego protiv najboljeg hrvatskog kluba...

- Slaven je dobro reagirao na promjenu trenera. Ima i nekoliko novih igrača u svlačionici, napravili su tu dodatnu doselekciju, tako da izgledaju zaista dobro. Respektiramo ih, znamo da da nam mogu zakomplicirati život, ali sva kvaliteta je na našoj strani, mi smo to koji se pitamo. Vjerujemo u našu momčad koja je u dobrom, pozitivnom tonu, nadam se da ćemo takvi biti i sutra. Plan je pobjeda, za to imamo i energije i znanja.

Naravno, jedno od pitanje jest hoće li moći igrati kapetan Arijan Ademi?

- Nije to ozljeda neke teže prirode. Ali da, biti će utrke s vremenom. Sigurno jest da nećemo riskirati. Ako će biti spreman igrati će, ako ne, onda ćemo ga pokušati sačuvati za europsku utakmicu s Genkom - zaključio je Krznar.

Modrima će sutrašnji ogled biti i priprema za sudar s Belgijancima 30. rujna. Tako da će formacija po svemu biti podređena tom okršaju. To znači da bi u zadnjoj liniji Krznar opet trebao igrati s trojicom stopera, to bi trebali biti Šutalo, Lauritsen i Theophile. Također Modri će u Koprivnici igrati s dva napadača, jedan je sigurno Petković, a vidjeti ćemo hoće li drugi biti Deni Jurić ili Duje Čop.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:46