SRDJAN VRANCIC/CROPIX
SENATORI NA POTEZU

Počinje velika borba za drugo mjesto HNL-a: Riječani imaju strašan raspored, čeka ih 20 dana istine

Četiri igrača koja moraju isporučiti, uz dva koja to već čine trebala bi Bijele odvesti do cilja.
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 15. lipanj 2020. 13:45

Nogometaši Rijeke utakmicom protiv Lokomotive (utorak, 20.05 na Rujevici) ulaze u seriju zahtjevnih ogleda koji će u idućih 20-ak dana ponuditi odgovore o mogućnosti da Rijeka izbori drugo mjesto i plasira se u kvalifikacije za Ligu prvaka. Bijele u idućih pet ogleda osim Lokosa očekuju gostovanja u Koprivnici i Osijeku, uz domaće oglede s Goricom i Dinamom.

Na Rujevici su samokritični po pitanju trenutne forme, ne maze ih ni ozljede i pred Rožmanom je zahtjevan zadatak da momčad vrati na razinu na kojoj je bila prije stanke uzrokovane koronavirusom. S posebnim naglaskom da se reakcija očekuje od onih najiskusnijih i najkvalitetnijih. Andrijašević, Gorgon, Halilović i Tomečak nisu još dohvatili razinu igre koja je Rijeci potrebna za trku s Hajdukom i Lokomotivom, velika su očekivanja i od Pavičića koji se nakon dosta izostanaka ove sezone, za sada, nije nametnuo kao što je to napravio Murić, a mladi (Pandur, Smolčić, Štefulj, Lepinjica, Braut, Yateke) još nemaju iskustva, niti se to od njih očekuje, za rješavati na mišiće utakmice poput ove u Varaždinu.

Jednostavno, spomenuta četvorka (uz Pavičića čiji se doprinos očekuje) mora postaviti leđa i uz dva najpotentnija igrača, Čolaka i Lončara, činiti okosnicu momčadi koja će omogućiti da, uz praćenje rezultatskih ciljeva, mladi imaju pravilno igračko sazrijevanje.


Pored zahuktalih Hajduka i Lokomotive, odnosno ambicioznog Osijeka, možda je jedna od opcija Rijeke okrenuti se finalu Kupa, a prvenstvo iskoristiti za završiti proces selekcije igrača za iduću sezonu. Damir Mišković je još prije nekoliko mjeseci istaknuo da bi radije osvojio kup nego drugo mjesto, vjerojatno želeći poručiti da će se kroz prvenstvene utakmice ciljati na profiliranje nekih novih imena koja će naslijediti generaciju koja je prije nešto više od godinu dana u Puli osvojila Hrvatski kup, a koja je već na zimu počela ostajati bez nekih značajnih figura.

Tada su otišli Župarić, Kvržić i Acosty, dok mladi koji dolaze, za sada, teško mogu u kontinuitetu vući momčad s tako naglašenim ambicijama. Za to će im trebati vrijeme, ali i reakcija ‘senatora’ koji već protiv Lokomotive mogu/moraju pokazati da se Rijeka i nakon korona-stanke može tući za visoke pozicije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 04:24