Paolo Tramezzani
 SCREENSHOT Screenshot
KLJUČ CIJELE SEZONE

Pogledajte kako je Tramezzani najavio prekretnicu za Hajduk: ‘S nekima od njih ispisuje se povijest!‘

‘Ostat ćemo koncentrirani na ovaj dvoboj, za nas je to prekretnica i očekujemo da kući donesemo sve‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. travanj 2021. 14:27

Nakon poraza od Osijeka slijede dva gostovanja ovog tjedna. Hajduk u borbi za europski plasman nema vremena oplakivati prošlost, zato je prvi Tramezzanijev zadatak pred današnju utakmicu u Koprivnici vratiti dobru atmosferu među igrače. Kakave je posljedice ostavio prvi poraz nakon osam utakmica?


- Atmosfera u svlačionici je pozitivna, jer sv smo svjesni da treba pripremiti novu utakmicu. Reakcija nakon poraza od Osijeka bila je onakva kakvu sam očekivao. Momčad smo koja je dugo bila neporažena jednostavno nije naučena gubiti. Žao nam je zbog poraza, jer sve su nam utakmice bitne, ali ipak mislim da se vrijednost i uspjeh jedne momčadi ne ogleda samo u pozitivnim trenucima. Ne vidi se kroz činjenicu koliko puta pobjeđuje i postiže dobar rezultat, već se vrijednost jedne momčadi, njezin duh i zajedništvo vide u tome kako odigraš utakmicu nakon poraza - poručio je Tramezzani.


Iz riječi trenera Bijelih kao da je izašla poslovica koju sportaši često koriste, a glasi "nije bitno kolko puta padneš, nego koliko puta se digneš". Protiv Belupa Bijeli već drugi put ovog mjeseca traže "podizanje". Odigrali su remi na Poljudu pred dva tjedna i potom pobijedili u Puli, a zatim su poraženi od Osijeka i opet traže iskupljenje.

Ovog puta protv Belupa koji im je ostao dužnik iz splitskog dvoboja.
- Znamo što nas čeka u Koprivnici, svjesni smo toga i pripremamo se da budemo spremni na sve vrste utakmica. Nema laganih dvoboja, jer sve momčadi imaju ciljeve koje žele postići i zato nastavljamo razmišljati utakmicu po utakmicu.


Poznata sintagma "utakmicu po utakmicu" već aludira i na derbi s Dinamom koji čeka Bijele u nedjelju u Maksimiru. Međutim, daleko je još do Dinama, Bijelima trebaju bodovi iz Koprivnice da bi Dinamu otišli u komfornijoj situaciji.

Dapače, Tramezzan drži da je susret sa Belupom prijelomna točka u završnici sezone. Utakmica koja bi Hajduku trebala donijeti pozitivni uzlet za preostalih sedam dvoboja koji su na rasporedu nakon Koprivnice. Jer, skromna je kredit pogrešaka koji Hajduk može koristiti do kraja sezone.
- Normalno je da kad igraš protiv Dinama, Rijeke, Gorice ili Osijeka više osjećaš važnost utakmice, jer s nekima od tih protivnika ispisuje se povijest. Međutim, znamo da se utakmice moraju igrati i pripremati na isti način bez obzira na važnost. No, ono kako živiš u danima pred utakmicu je drukčije. Ostat ćemo koncentrirani na današnji dvoboj, za nas je to prekretnica i očekujemo da donesemo kući sve što možemo - optimistično je poručio Tramezzani.


Strateg Bijelih nije se izjašnjavao glede početmog sastava koji nudi nekoliko upitnika. Skromna su iskusna rješenja u obrani i sredini gdje nedostaju tri standardna prvotimca.
- Dodatno smo imali nekih problema proteklh dana. Vidjet ćemo, odlučit ću vjerojatno u zadnjem trenutku o sastavu, znajući da mogu birati među mnogim igračima koji su mi na raspolaganju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 13:02