StoryEditor
STIGLA DIJAGNOZA

Poznata težina ozljede Brune Petkovića! Dinamo ostaje na samo jednom napadaču, ovo mu je velika šansa...

Njegova jedina prava zamjena još nije postigla pogodak za Dinamo na 11 nastupa
Autor: Tomo NičotaObjavljeno: 29. lipanj 2020. 17:07

Oduljio se u ponedjeljak pregled magnetskom rezonancom Brune Petkovića, no na kraju su ipak svi, koliko-toliko, odahnuli. Koljeno jest ozlijeđeno i hrvatski reprezentativac morat će pauzirati, međutim dijagnoza nije onakva kakve su se u Maksimiru pribojavali nakon utakmice s Osijekom. Nije stradao prednji križni ligament, nije 'otišao' menisk, Petković će neko vrijeme mirovati, ali nije za njega vjerojatno gotova niti ova sezona, dok za početak one iduće i europske kvalifikacije uopće nije upitan.

Kako sad stvari stoje, neće ga sigurno biti protiv Intera i Rijeke, a možda bi mogao, ako se bude dobro oporavljao biti na raspolaganju za derbi s Hajdukom 12. srpnja u Maksimiru. No, kako bi se reklo, idući dani su ključni, tek treba vidjeti koliko će brzo splasnuti bol i oteklina, koliko će brzo situacija ići nabolje, recimo da je ipak i za tu utakmicu upitan.

Dugoročno je to, dakle, dobra vijest za Modre, no nije da kratkoročno Jovićević nema problema i briga. Dinamo dvije utakmice zaredom nije zabio gol, Dinamo premalo ulazi u šanse, a sad ostaje i bez čovjeka koji je najjača napadačka karika, na kojega se suparnici najviše fokusiraju.

I bez obzira što je Europa konačan cilj, što se najvažnije stvari naziru na horizontu tek za dva mjeseca, Dinamo želi i mora pobjeđivati do kraja sezone (nema bolje pripreme momčadi od pobjeda), tu su derbiji s Rijekom i Hajdukom, utakmice u kojima neuspjesi uvijek donose stres bez obzira na stanje na ljestvici. A s obzirom na to da je Mario Gavranović prošli tjedan napustio Maksimir, Jovićević na raspolaganju ima samo jednog klasičnog napadača - Sandra Kulenovića!

Taj 19-godišnjak upisao je dosad 11 nastupa za Modre ove sezone, teško se ozlijedio u listopadu u Velikoj Gorici tek što je ušao u igru, nije ga bilo četiri mjeseca, vratio se opet u susretu s Goricom, u Maksimiru. No, u tih 11 utakmica, zapravo, devet nastupa ovog proljeća, samo je triput bio u prvih 11, protiv Intera i Rijeke kad je Bjelica 'hladio' Petkovića te nedavno protiv Lokomotive, dok je Petković imao tri žuta kartona. Ali u svim tim utakmicama odigrao je Kulenović tek nešto više od po sat vremena, dakle, još nijednom nije odigrao punu minutažu, 90 minuta. Sad će morati, jer Jovićević na klupi i nema drugog napadača, Dinamova priča u vrhu napada spala je samo na Petkovića i Kulenovića.

Inače, nije Kulenović još zabio gol za Modre, protiv Osijeka je bio blizu, jedini udarac u okvir gola bio je baš taj Kulenovićev u 88. minuti kad je Ivušić u međusobnom dvoboju bio spretniji i uspješniji od Dinamova napadača. Eto, sad bi Kulenović, silom prilika, mogao dobiti toliko željeni kontinuitet, nekoliko utakmica u nizu od prve do zadnje minute da se pokuša nametnuti treneru golovima za ozbiljnije uloge iduće sezone. Dinamu trebaju golovi i pobjede, sad puno toga pada na Kulenovićeva leđa.

Postoje još neke varijante koje bi mogao isprobavati Jovićević, možda Antonio Marin ili Mislav Oršić dobiju drugačiju ulogu pa pomognu Kulenoviću u špici, jer bilo je već takvih zamisli, no jedina nominalno prava zamjena za Petkovića jest Sandro Kulenović. Prilika kakvu možda nije očekivao, ali koja se ukazala i koju mora iskoristiti. I pomoći Dinamu da vrati efikasnost.

Linker
29. lipanj 2020 17:10