GORAN MEHKEK/CROPIX
DRAMATIČNI FINIŠ

Prava HNL ludnica do Božića! ‘Velika četvorka‘ u nikad napetijoj borbi za naslov, Dinamu se sprema pakao

Ovo je raspored klubova naše ‘velike četvorke‘ do kraja jesenskog dijela sezone, Modrima najteže
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 22. studeni 2021. 09:01

U dolazeća četiri tjedna, do 19. prosinca i kraja jesenskog dijela prvenstvene utrke, odigrat će se još četiri kola, te dvije zaostale, ranije odgođene utakmice. Pogledajmo kakav raspored imaju klubovi naše “velike četvorke” i kome će, barem papirnato, biti najteže, a kome naizgled najlakše...

Dinamo će odigrati pet prvenstvenih utakmica, dvije u Maksimiru, tri u gostima. Nakon gostovanja u Šibeniku, Plavi će dva puta uzastopno biti domaćini. Najprije u Maksimir dolazi Hajduk, veliki je derbi na rasporedu u nedjelju, 5. prosinca. Potom će Dinamo, na startu treće prvenstvene četvrtine, biti domaćin Slavenu Belupu, momčadi koja ga je šokirala na startu natjecanja i u Maksimiru pobijedila 2:0.

TKO S KIME U HNL-u DO KRAJA JESENI

17. kolo

Hajduk - Istra 1961 (26. studenoga)

Osijek - Lokomotiva (26. studenoga)

Hrv. dragovoljac - Gorica (27. studenoga)

Slaven Belupo - Rijeka (27. studenoga)

Šibenik - Dinamo (28. studenoga)

18. kolo

Gorica - Osijek (4. prosinca)

Rijeka - Hrv. dragovoljac (4. prosinca)

Lokomotiva - Šibenik (5. prosinca)

Dinamo - Hajduk (5. prosinca)

Istra 1961 - Slaven Belupo (6. prosinca)

14. kolo

Rijeka - Osijek (8. prosinca)

19. kolo

Istra 1961 - Hrv. dragovoljac (10. prosinca)

Lokomotiva - Hajduk (11. prosinca)

Rijeka - Gorica (11. prosinca)

Osijek - Šibenik (12. prosinca)

Dinamo - Slaven Belupo (12. prosinca)

4. kolo

Istra 1961 - Dinamo (15. prosinca)

20. kolo

Slaven Belupo - Lokomotiva (17. prosinca)

Gorica - Šibenik (18. prosinca)

Rijeka - Istra 1961 (18. prosinca)

Hrv. dragovoljac - Dinamo (19. prosinca)

Hajduk - Osijek (19. prosinca)

Slijedi odigravanje zaostale utakmice s Istrom u Puli, a na kraju jeseni Plavi gostuju u Kranjčevićevoj, kod Hrvatskog dragovoljca. Treba svakako istaknuti da će, uz ovih pet prvenstvenih dvoboja, aktualni prvak još igrati u Europskoj ligi s Genkom (Maksimir) i West Hamom (London), a u četvrtfinalu Hrvatskoga kupa ugostit će Rijeku (1. prosinca).

Teška završnica

I ne gledajući suparnike, samo zbog tog velikog broja utakmica (čak osam!), lako je zaključiti da je pred Dinamom teška i naporna jesenska završnica, neprijeporno najteža u usporedbi s ostalim klubovima iz “velike četvorke”.

Rijeka će također odigrati još pet prvenstvenih dvoboja, dva na Rujevici tri u gostima, najprije u Koprivnici. Slijede dva uzastopna domaćinstva, Hrvatskom dragovoljcu i Osijeku, ovaj dvoboj s Osijekom zapravo je odgođena utakmica 14. kola i na rasporedu je 8. prosinca. To će, ujedno, biti i ovogodišnji oproštaj s Riječana sa svojom Rujevicom, budući da ih do kraja jeseni čekaju gostovanja u Velikoj Gorici i Puli. Uz ovih pet prvenstvenih okršaja, Riječani će gostovati i kod Dinama u četvrtfinalu Kupa.

TKO S KIME U KUPU DO KRAJA JESENI

Četvrtfinale

Lokomotiva - Hajduk (30. studenoga)

Osijek - Slaven Belupo (1. prosinca)

Dinamo - Rijeka (1. prosinca)

Gorica - Istra 1961 (1. prosinca)

Osijek će još po dva puta biti domaćin i gost. U Gradski vrt najprije dolazi Lokomotiva, da bi nakon toga Osječani gostovali u Velikoj Gorici. Potom su domaćini Šibeniku, a na jesenskom će oproštaju gostovati u Splitu, rezultat poljudskoga derbija svakako će odrediti i predbožićno ozračje u svlačionici trenera Nenada Bjelice. K tome, Osječani su u četvrtfinalu Kupa (1. prosinca) favorizirani domaćini Slavenu Belupu...

Hajduk također pred sobom ima po dva prvenstvena domaćinstva i dva gostovanja.

Veliki derbi

Na Poljud najprije dolazi Istra, a onda slijede tri utakmice u Zagrebu! Turneju po metropoli, naime, Splićani otvaraju u četvrtfinalu Kupa u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive (utorak, 30. studenoga), a pet dana kasnije gostuju u Maksimiru, na rasporedu je veliki derbi s Dinamom. Hajdukov se prvenstveni okršaj s Lokomotivom igra 11. prosinca u Zagrebu, da bi se sa svojim navijačima Splićani na Poljudu oprostili osam dana kasnije, u derbiju s Osijekom.

Dinamo će, eto, do Božića odigrati još ukupno osam utakmica, Rijeka šest, a Osijek i Hajduk po pet. I svježina će, dakako, utjecati na izvedbe i rezultate svake momčadi, vidjet ćemo kako će sve to izgledati na kraju ove zanimljive, uzbudljive i neizvjesne jeseni...

DINAMO U EUROPSKOJ LIGI DO KRAJA JESENI

5. kolo

Dinamo - Genk (25. studenoga)

6. kolo

West Ham - Dinamo (9. prosinca)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 08:56