StoryEditor
 RONALD GORSIC/CROPIX
Velik interes

Prava pomama za najboljim igračem Gorice! Evo odakle su sve stigli upiti, no postoji jedan problem

U iščekivanju prave ponude za najboljeg igrača danas gostovanje u Strmcu Samoborskom
Piše: Toni RoićObjavljeno: 08. kolovoz 2020. 11:35

Najkraće ljetne pripreme nakon najdužeg prvenstva ikada, za Goricu protječu u znaku Kupa Zagrebačke županije. Važno je to natjecanje za momčad trenera Valdasa Dambrauskasa jer mora izboriti finale da bi u sljedećoj sezoni mogla nastupati u Hrvatskome kupu, budući da nema dostatan koeficijent za direktni plasman.

Nakon što je u srijedu u četvrtfinalu pobijeđen četvrtoligaš Lukavec rezultatom 3:0, danas u polufinalu Kupa Zagrebačke županije Gorica od 18 sati gostuje u Strmcu Samoborskom kod također četvrtoligaša Save.
 

Doka dolazi prvi

Za one koji bolje prate niželigaška natjecanja u okolici Zagreba, zna se da je Strmec jedno od mjesta koje fanatično voli svoj nogometni klub. Na Savinim utakmicama, a pogotovo lokalnim derbijima zna se skupiti i po 700-800 navijača, pa ako je netko zaslužio prvoligaša na svom igralištu Lazina, sigurno su to Strmčani.

I još jedan detalj koji datira od 17. svibnja 2018. kada je Gorica već gostovala na Lazini, u istom natjecanju, također u polufinalu i izgubila 0:1. Bilo je to nakon plasmana Velikogoričana u 1. HNL nakon 24 godine, umorni i iscrpljeni do slavlja došli su gosti u Strmec i popili gorku pilulu. Srušio ih je pogodak Hrvoja Šikića u 78. minuti i Sava je izborila finale s Kurilovcem. Dvorneković, Atiemwen, Marina, Mčedlišvili i ostali koji su bili prvaci 2. HNL, nisu u jesen 2018. vidjeli Hrvatski kup.

Poučeni tim iskustvom, Velikogoričani će danas zadatak shvatiti maksimalno ozbiljno. Uostalom, Dambrauskas je i protiv Lukavca na vrata postavio kapetana Kristijana Kahlinu, što dovoljno govori koliki je značaj pridao ovim dvobojima.
Inače, u klubu je mirno, ali u pozadini se intenzivno radi na transferima, kako ulaznim, tako i izlaznim.

Prvi će stići albanski branič Albi Doka, čije se predstavljanje očekuje, a u igri su još neka zanimljiva imena, koja se po ustaljenoj praksi taje za javnost. Što se tiče odlaska najboljeg igrača i strijelca Kristijana Lovrića, upita zaista ima s niz europskih adresa, od Ukrajine do Portugala, od Italije, preko Njemačke do Škotske, ali niti jedna ponuda još nije dovoljno dobra za apetite Gorice od četiri ili pet milijuna eura odštete, čiji značajan dio pripada i Lokomotivi.

Mnogi na radaru

I neki drugi igrači Gorice su na radaru inozemnih klubova poput Ndiayea, Čabraje, Kahline ili Jovičića, ali sve spomenuto treba staviti u domenu špekulacija tipičnih za vrijeme kupoprodaje igrača, kada otprilike 70 posto vijesti na kraju ispadnu netočne. Ako je slavni britanski ratni premijer Winston Churchill govorio da se “najviše laže u ljubavi, lovu i u predizbornoj kampanji”, za nogomet se slobodno može dodati - i u prijelaznom roku...

4,0 milijuna eura vrijednost je Lovrića prema stranici TM
25 godina u prosincu će navršiti mladić rođen u Ogulinu
2022. istječe mu aktualni profi-ugovor s klubom iz Velike Gorice

Linker
15. kolovoz 2020 21:06