ZATVORSKI DANI

Osramoćena zvijezda nosi uniformu i čizme, ne Guccijeve cipele: ‘To su stvari na koje nije navikla‘

Zatvorenice se bude u 5 sati kad se automatski pale svjetla, a do 6.30 sve moraju biti spremne za prozivku
Lori Loughlin 
 Joseph Prezioso/Afp/Profimedia

Osramoćena zvijezda popularne TV serije "Puna kuća" Lori Loughlin (56) od kraja listopada boravi u federalnom zatvoru Dublin u Kaliforniji, gdje služi dvomjesečnu kaznu zbog davanja mita u iznosu od 500.000 dolara kako bi se njezine dvije kćeri, Olivia Jade (21) i Isabella Rose (22), preko veze upisale na fakultet UCLA.

Umjesto gurmanskih obroka, glumica iza rešetaka jede žele i sendviče s maslacem od kikirikija, voće i žitarice, a izvan sebe je od straha da bi se mogla zaraziti koronavirusom. Prema podacima ureda za zatvore, u Dublinu je dosad napravljeno 326 testova na covid-19, od kojih su 16 slučajeva bili pozitivni, a za njih još 12 čekaju se rezultati.

Loughlin silno nedostaje njezina obitelj, pogotovo nakon što je broj telefonskih poziva smanjen na samo tri u tjednu, a osobni zatvorski posjeti obustavljeni su zbog pogoršanja stope zaraze u okrugu - uprava zatvora ovim potezima želi osigurati što veće socijalno distanciranje. Osim toga, žene su zatvorene u ćelije za četiri osobe i zabranjen im je rad, a i tuširanje im je svedeno na svega tri puta tjedno. Mnoge se žale kako nisu dobile niti dodatni sapun za pranje ruku.

Zatvorenice u Dublinu bude se u 5 sati kad se automatski pale svjetla, a do 6.30 sve moraju biti spremni za prozivku, a njihovi kreveti moraju biti uredno posloženi.

image
Lori Loughlin s kćerima Olivijom Jade i Isabellom Rose
Mediapunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia

- Lori ne plače svake večeri, ali jako je tjeskobna. Boji se koronavirusa. Stvarnost života iza rešetaka zbilja ju je šokirala. Potpuno je sama, nosi mušku uniformu i čizme, ne Guccijeve cipele, nego obične čizme. To su stvari na koje ona jednostavno nije navikla. Sve je prljavo i nije nimalo ugodno zamijeniti luksuzan dom takvim mjestom - otkrila je Holli Coulman, bivša zatvorenica koja je 2015. godine bila osuđena za prijevaru s kreditnim karticama, a sad radi kao zatvorska savjetnica.

Loughlin je tražila da joj se zbog pandemije covida-19 odobri kućni zatvor, ali sudac ju je odbio jer glumica nema nikakvih zdravstvenih problema, piše Daily Mail.

Lorin suprug Mossimo Giannulli (57) također je u zatvoru - u muškom u blizini Santa Barbare provest će pet mjeseci jer je i on bio umiješan u skandal oko upisa kćeri na fakultet. U njegovu zatvoru Lompoc tijekom pandemije 944 zatvorenika testirano je na koronavirus, a 701 dobio je pozitivne rezultate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:58