RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
SAMO NE IZGUBITI

Preuzeo je najslabiju momčad HNL-a i već tri kola ne zna za poraz: ‘Rezultat je bio jedini važan!‘

‘sad imamo i širu lepezu kvalitetnijih igrača, koji još samo moraju pohvatati moje taktičke zamisli‘
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 19. rujan 2021. 09:29

Hrvatski dragovoljac definitivno je izronio! Dugo su, čak šest kola, Crni iz Sigeta bili pod vodom, situacija je bila blizu alarmantne, zraka je bilo sve manje, crna rupa je bila sve dublja. Svih pet osvojenih bodova Hrvatski dragovoljac uknjižio je u zadnja tri kola, od toga četiri u gostima (Koprivnica, Velika Gorica), a ovaj posljednji s Rijekom prvi im je domaći bod, premda u Sigetu kažu da je njima svejedno gdje se igra jer se i u Kranjčevićevoj osjećaju kao gosti.

image
Davor Mladina
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix


- Protiv Rijeke bio je važan jedino rezultat. Cilj je bio ne izgubiti, što smo i ostvarili. Uzeli smo veliki bod, a da je bilo sreće mogli smo i sva tri jer kada se analizira utakmica imali smo daleko izglednije prilike od Rijeke. Iskreno rečeno, prije utakmice nisam se nadao ovakvom rezultatu jer Rijeka, po mom mišljenju, trenutačno uz Dinamo ima najbolju momčad. Nije bilo sve savršeno, daleko od toga, bilo je nekoliko detalja koje ćemo proanalizirati, ali u cjelini gledano bili smo u prvom dijelu bolji suparnik. U nastavku, Riječani su nas iznenadili s dva dalekometna projektila, koja su na našu nesreću završila u mreži, ali potpuno smo zaslužili taj bod. Istina, drhtali smo do kraja, pribojavao sam se kakvog zalutalog metka. Najbitnije da smo uspjeli zadržati koncentraciju, da je nje bilo na početku prvenstva, u prvih šest kola, danas bismo imali na kontu koji bod više - kazao je trener Davor Mladina, kojeg, unatoč što to želi prikriti, pomalo hvata euforija.

Uostalom, ništa čudno, jer otkad je Mladina sjeo na klupu Hrvatskog dragovoljca, Crni nisu izgubili ni prvenstvenu (Slaven Belupo 1:0, Gorica 1:1, Rijeka 2:2), ni prijateljsku (Rudeš 2:1, Jarun 2:1, Sesvete 5:3) utakmicu.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix


Ipak, Mladini nije problem priznati da je današnja momčad daleko kvalitetnija od one koja je pod Kuljančevom trenerskom komandom ušla u prvenstvo. Lukić, Mioč, Štrkalj... ipak daju veću dimenziju od Ivkića, Jazvića, Sekulića…
- Jasno, tu nema dvojbe, sada imamo i širu lepezu kvalitetnijih igrača, koji još samo moraju pohvatati moje taktičke zamisli. Nadam se da će i to s vremenom doći jer još uvijek dosta vremena trošimo na objašnjavanje i pojašnjavanje o pojedinim situacijama tijekom igre. Stoga nam je u ovom trenutku najvažnije da imamo pozitivne rezultate koji nam daju samopouzdanje i psihološku ravnotežu - zaključio je Mladina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 02:35