Antonio Mirko Čolak i trener Rijeke Simon Rožman
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
NAJDUŽI PREGOVORI

Propušta Europsku ligu! Najbolji strijelac HNL-a napušta Hrvatsku u transferu većem od tri milijuna eura?

Na stolu je još ponuda iz Francuske i Rusije, ali izabran je klub u kojem su već bili brojni Hrvati
Piše: Orlando RivettiObjavljeno: 19. rujan 2020. 17:48

Antonio Mirko Ćolak, najbolji strijelac HNL-a (20 golova), prošle sezone, najvjerojatnije će u ponedjeljak postati novi član PAOK-a iz Soluna! 

Transfer je težak 3,5 milijuna eura plus bonusi. Čolak, dakle, neće u četvrtak voditi riječki napad u susretu trećeg pretkola kvalifikacija Evropske lige protiv ukrajinskog Kolosa, jer bi tada već trebao bili na treningu kod Abela Ferreire koji je inzistirao na njegovu dolasku, Grci u utrorak u Krasnodaru igraju play off Lige prvaka!


Prva je ponuda bila 2,8 milijuna, na što je, razumljivo Damir Mišković, predsjednik Rijeke, već iskusni pregovarač na mercatu samo odmahnuo rukom. I okrenuo se novim potencijalnim kupcima. PAOK je podebljao ponuda na tri, odnosnom 3,5 milijuna eura, a tu treba pridodati i bonuse budućih transfera. Na stolu je još ponuda iz Francuske i Rusije, ali na Rujevice je "zavjet šutnje".

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX


PAOK je prodao svog napadača Chubu Akpoma u Middlesbrough i hitno treba "devetku". U posljednjem prvenstvenom kolu igrali su neodlučeno sa Atromitosom, 1:1, a jedini pogodak postigao je srpski reprezentivac Andrija Živković.


U PAOK-u je igrao bivši igrač Rijeke, Marin Leovac, ali i vratar Tonči Gabrić. Treneri su bili Ćiro Blažević i Igor Tudor. Rijeka je Čolakov ugovor otkupila za 800.000 eura, u njega uložila još toliko i Mišković je rekao da neće otići ispod pet milijuna eura. To bi mogla biti sadašnja ponuda PAOK-a, 3,5 milijuna plus bonusi.


Navodno je konačna potvrda transfera samo pitanje dana, bez obzira na činjenicu da je Čolak u posljednjih mjesec dana bio u petnaestak klubova od Ukrajine i Rusije do Francuske i Grčke.

Linker
18. listopad 2020 08:25