ZELJKO HAJDINJAK Cropix
HNL SUPERFANTASY

Jadranski derbi je odgođen, ali ispred nas je još puno zanimljivosti u drugom kolu HNL-a!

Posloži svoju SuperSportske HNL fantasy momčad do početka 2. kola.
Piše: PromoObjavljeno: 22. srpanj 2022. 10:36

Krenula je nova sezona SuperSport HNL-a, a s njom i naša SuperSportske Hrvatska fantasy liga. U kolu koje je pred nama ostat ćemo uskraćeni za Jadranski derbi, koji je odgodila Rijeka zbog europskih obaveza sa Djurgardensom, no to joj nažalost nije pomoglo pa Šveđani odlaze s pobjedom na uzvrat. Ipak, preostale su nam još četiri utakmice u kojima ćemo tražiti odgovore na mnoga pitanja.

image

Parovi 2. kola HNL-a

HNL SUPERFANTASY

Pitanje prvo: Može li Varaždin uzeti prve bodove ove sezone protiv Istre?

Prošla sezona krenula je crnim nizom Dragovoljca koji se iz te rupe do kraja sezone nije uspio izvaditi, a novopečeni drugoligaš Varaždin morat će se prilagoditi na prvoligaški nogomet što je prije moguće jer ispred njih je dvoboj s izravnim suparnikom u ovogodišnjoj borbi za prvoligaški status. Momčadi su u različitim situacijama. Istra još slaže momčad dok je Varaždin drugoligaški roster upotpunio nekim pojačanjima. Bilo kako bilo, dragi fantasysti ovo su igrači na koje treba baciti oko. Sa strane domaćina treba istaknuti napadački tercet Mišković - Barišić - Petković, dok najzapaženiju ulogu kod gostiju igra Postonjski. Uvijek treba imati na umu i miljenika fantasysta iz redova Varaždina iz njihove posljednje fantasy sezone - Uratu, koji zasad nije prvotimac, ali uvijek može iznenaditi.

Pitanje drugo: Je li remont u Šibeniku finaliziran i što može nova ekipa protiv Gorice?

Gorica je u novu sezonu ušla s poprilično sličnom ekipom koju je imala prošle godine uz nekoliko dodataka na deficite koji su ih prošle sezone koštali mnoštva bodova. Prije svega, naglasak u ovom dvoboju bi bacili na Denija Jurića koji ima priliku vratiti se u golgetersku formu protiv kluba u kojem se isprofilirao u prvoligaškom društvu. S druge strane, Šibenik je protiv Rijeke u prvom kolu izgledao čvrsto, ali još treba iskristalizirati napadačka rješenja poput Krekovića, Dolčeka i ostalih koji bi trebali dati ozbiljniji obol prvoj momčadi narančastih. Ovo su igrači na koje fantasysti mogu računati. Sa strane domaćina tu su prije svih Deni Jurić i Anthony Kalik, a sa strane domaćina tu su uz Ćurića još Čop i Salomon.

Pitanje treće: Može li Slaven ponovno šokirati Dinamo na startu sezone?

Prošla sezona počela je Velikim HNL praskom - slavljem Slavena na Maksimiru protiv Dinama rezultatom 0-2. Mogu li Farmaceuti izvesti novo čudo na domaćem terenu na startu ove sezone, ostaje nam za vidjeti u subotu. Zekić je protresao svlačionicu Slavena i složio totalno novu momčad iz koje za fantasyste možemo istaknuti J. Bašića, Caimacova i Kvržića, koji su odigrali odličnu utakmicu u prvom kolu. S druge strane, Dinamo nije izgledao baš bajno protiv Shkupija, ali ipak njihov roster je toliko širok da bi vjerojatno većina zamjena Modrih bila u prvih 11 Slavena. Bilo kako bilo, Dinamo će morati odigrati jako ozbiljnu utakmicu da bi uzeo 3 boda na Kušek Apašu, a njihovih početnih 11 je apsolutno nemoguće za predvidjeti s obzirom na širinu rostera i nadolazeće europske obaveze u Skoplju.

Pitanje četvrto: Može li Loksa i ove sezone uzimati bodove Velikoj četvorki?

Lokosi u nedjelju dočekuju Bijelo-plave u Kranjčevićevoj te i ove sezone imaju isti plan i poprilično nepromijenjenu momčad (izuzev teške ozljede Kačavende). U ovom kolu nedostajat će im Marić, a od ostalih koji bi fantasystima zapeli za oko tu su Aliyu i Kulenović, koji su vrhunski otvorili sezonu, kao i Pivarić, koji premda je postavljen u obrambene fantasy igrače, najčešće igra na lijevom krilu i još izvodi jedanaesterce. S druge strane, Osijek se vraća nakon pobjede u dalekoj Astani pa je neizvjesno s kojom će momčadi izaći na travnjak, ali u ovom kolu bi fantasysti rado voljeli vidjeti u svojoj momčadi Lovrića, Kleinheislera i Belju (ako se oporavi od ozljede zbog koje nije putovao u Kazahstan).

Sad svaki pravi fantasysta ima sve informacije koje su mu potrebne da sastavi brutalnu SuperSportske HNL fantasy momčad pa je sastavi i ti i uživaj u neizvjesnom i super kvalitetnom HNL-u!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 06:15