Dinamo i Osijek ovog su časa glavni kandidati za titulu

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
TREBA SAMO JEDNU STVAR

Sjajna vijest za hrvatskog prvaka: Dogodi li se očekivano, već do jeseni mogao bi zaraditi milijune!

Početak u LP od drugog pretkola nosi zajamčenu europsku jesen ako se prođe samo jedna prepreka.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. travanj 2022. 18:21

Dobra vijest za hrvatski nogomet, pogotovo za našeg novog prvaka. Tkogod to na kraju bude, a u ovom je trenu Dinamo najbliži tom dosegu. Dakle, za razliku od prošle sezone kad su Modri kretali iz prvog pretkola Lige prvaka na samom početku srpnja, poklopi li se samo jedan detalj, hrvatski će prvak u europsku sezonu startati iz drugog pretkola (19. ili 20. srpnja).

Znači, ako Liverpool u uzvratu polufinala Lige prvaka sačuva protiv Villarreala prednost iz prvog susreta (2:0) tada će biti jasno da će pobjednik Lige prvaka (Liverpool, Real ili Manchester City) nastup u tom natjecanju iduće sezone izboriti preko prvenstva i time se "crta" pomiče za jedno mjesto, koje baš hrvatskom prvaku otvara mogućnost da u lov na Ligu prvaka krene iz drugog pretkola.

Tako je bilo prijašnjih sezona, prije ove tekuće, uvijek se naš prvak uključivao u toj fazi Lige prvaka, no, sad je sustav takav da prolazak preko samo jedne prepreke donosi europsku jesen.

Naime, ako prvak preskoči tog prvog protivnika i plasira se u treće pretkolo Lige prvaka ima već osiguran nastup u skupini Konferencijske lige. Jer, poraženi iz trećeg pretkola Lige prvaka nastavlja natjecanje u play-offu Europske lige, a oni koji tamo izgube idu direktno u skupinu Konferencijske lige.

Nastup, pak, u tom natjecanju u startu osigurava tri milijuna eura. Eto, važno je biti prvak Hrvatske, već prije početka kolovoza može taj klub imati tri milijuna eura više u blagajni. Naravno, prolazak trećeg pretkola Lige prvaka, u kojem će Dinamo, bude li prvak, sigurno biti nositelj, jamči nastup u skupini Europske lige, a to su onda još i veći iznosi. Nikad lakše hrvatskom klubu do europske jeseni, do skupine (barem) Konferencijske lige, ako Liverpool u uzvratu izdrži nalet "Žute podmornice" i sačuva prednost koja je, po svemu viđenom na travnjaku Anfielda, trebala biti i izraženija od ovih 2:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 22:47