StoryEditor
Zagreb, 271019.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 13. kola Hrvatski telekom 1. HNL, GNK Dinamo - NK Osijek.
Na fotografiji: Mile Skoric, Mislav Orsic.
 RONALD GORSIC/CROPIX
USUSRET OSIJEKU

Prvi modri strijelac priznao da nije u formi: ‘Glavni naš fokus je Europa, važno je da tada budem pravi‘

‘Ne osjećam pritisak. Imam dovoljno godina i iskustva da se znam nositi s takvim stvarima‘
Autor: Tomo NičotaObjavljeno: 27. lipanj 2020. 15:00

Dinamo će večeras protiv Osijeka istrčati u Maksimiru kao novi, stari hrvatski prvak.
- Prevelika je bila prednost da klub poput Dinama to ne bi priveo kraju na zadovoljavajući način. Iskreno, bilo bi mi žao da nismo nastavili prvenstvo, jer je uvijek dobro završiti stvari na terenu, a ne putem administracije. Vjerujem da ćemo do kraja odigrati sva kola - govori Mislav Oršić, prvi Dinamov strijelac, jedan od igrača koji su obilježili ovu sezonu.
 

Osijekova strategija

Kad se osvrne na sezonu, koju bi Oršić utakmicu posebno izdvojio?
- Bila je to jedna sjajna sezona u svakom pogledu. Igrali smo Ligu prvaka, tamo nismo bili samo prolaznici, dok smo u našoj ligi dominirali u skladu s reputacijom koju Dinamo ima. Možda ostaje žal zbog tog Kupa. Što se utakmica tiče, bilo je tu puno onih kojima se možemo pohvaliti se. Od Atalante u Ligi prvaka pa do pobjeda na Rujevici, Poljudu…
Međutim, iako je Dinamo prvak, svi očekuju da Modri i dalje igraju punom snagom, u najboljem sastavu, jer se drugi bore za važne bodove. Treba li Dinamo toliko obraćati pažnju na ostale ili se samo baviti sobom, početi se pripremati za još jednu Europu?
- Što znači najbolji sastav kad Dinamo ima takvu koncentraciju kvalitete da je i sastav koji nominalno nije možda najbolji u oku promatrača prejak za konkurenciju. Mi se moramo uigravati za ono što nas čeka u Europi i podrediti sve tome. Kako će to biti i na koji način, odlučit će trener.

image
Zagreb, 271019.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 13. kola Hrvatski telekom 1. HNL, GNK Dinamo - NK Osijek.
Na fotografiji: Mislav Orsic, Bosko Sutalo.
Foto: Ronald Gorsic/CROPIX
RONALD GORSIC/CROPIX

Novi protivnik je Osijek, derbi, možda još jedna teška utakmica?
- Osijek je klub u uzlaznoj putanji. Dobar i smišljen plan i strategija dolaze na naplatu i svake godine su sve bolji i opasniji. Grade stadion, ulažu u pojačanja. Što se utakmice tiče, jasno je da smo favoriti na Maksimiru, no lako je to pričati. Treba dokazati svoju reputaciju, a mislim da nam treba jedna prava pobjeda. I zbog navijača i zbog nas samih.
Tko je favorit u borbi za 2. mjesto?
- Ne bih se upuštao u takve procjene u situaciji dok su četiri kluba na tri boda. Izvjesno je da će odlučiti međusobni sudari i tako je vjerojatno i najpoštenije.
U ove četiri utakmice momčad nije bila uvjerljiva.
- Pa mogu se složiti kako dojam nije bio na razini koja se očekuje od Dinama, ali isto tako je činjenica da je naša prednost u odnosu na pratnju porasla. Igramo u specifičnim uvjetima i teško se odmah prilagoditi i nastaviti gdje smo stali. Mislim da ova momčad zaslužuje malo kredita i navijača i javnosti.

Odlični dojmovi

Objektivno, ni Mislav Oršić nije u jesenskog formi?
- Sličan odgovor kao i na prethodno pitanje. Izbačeni smo iz ritma i nije bilo lako ubaciti se ponovno u rutinu. Inače mi treba neko vrijeme da uđem u formu i kamo sreće da to bude s početkom sljedeće sezone, odnosno europskim utakmicama.
Čini se kao da je Oršiću teže igrati kad nema Olma, s obzirom na to da je on dosta igrao baš na Oršićevoj strani?
- Nema igrača koji ne bi htio imati Danija pokraj sebe. Suigrači su ti koji te čine boljima, odnosno olakšavaju ti izvršenje tvojih zadataka.
Koliko mu ta činjenica da nije u formi stvara pritisak?
- Ne osjećam pritisak. Imam dovoljno godina i iskustva da se znam nositi s takvim stvarima. Forma je nešto prolazno i sigurno će doći.
Bježi mu i naslov najboljeg strijelca HNL-a, konkurenti odmiču?
- Do kraja je dovoljno utakmica da se i to promijeni. Žao mi je zbog toga što je konkurencija odmaknula, jer smatram da netko od napadača Dinama uvijek mora biti pri vrhu borbe za najboljeg strijelca.
Kakvi su dojmovi o Jovićeviću?
- Dojmovi su odlični, na tragu onoga što sam čuo o Jovićeviću i na tragu onoga što sam očekivao. Njemu treba neko vrijeme da se adaptira na nas, nama će trebati neko vrijeme da se adaptiramo na njega, ali mislim da smo na dobrom putu.
I Oršić se spominje u kontekstu mogućeg odlaska iz Dinama, još je zimus bilo nekih kombinacija?
- Imam svoje agente koji se time bave i ne razbijam glavu. Tu je i klub koji ima svoje uvjete i koji u konačnici odlučuje o tome. Kad nešto bude, sjest ćemo i razgovarati.
Euro je odgođen za iduću godinu. Što to znači za Hrvatsku i što znači za Mislava Oršića?
- Sve je na meni. Ako budem na tragu jesenske forme, onda će to značiti kandidaturu za Euro. A što se tiče odgode i pauze, nikad nećemo znati što bi bilo da je bilo i zato ne treba time razbijati glavu. Brzo će proći ta godina i doći Euro.

Linker
12. srpanj 2020 11:38