StoryEditor
Zagreb, 061219.
Stadion u MaksimiruCROPIX.
Utakmica 18. kola Hrvatski telekom 1. HNL,
GNK Dinamo - NK Varazdin.
Na fotografiji: Franjo Prce, Amer Gojak.
 RONALD GORSIC
ČUDNA VREMENA

Prvi put u povijesti da neće biti navijača: ‘S Dinamom smo napunili stadion i bar nešto zaradili‘

Ove subote pred prvoligašima iz Varaždina i Maksimira na rasporedu je 61. utakmica u Prvoj HNL
Autor: Ivica HercegObjavljeno: 05. lipanj 2020. 15:21

Ove subote pred prvoligašima iz Varaždina i Maksimira na rasporedu je 61. utakmica u Prvoj HNL. Ali nikad, kao uostalom i na njihovih 16 utakmica Hrvatskog kupa, tribine nisu bile prazne. Prvi put u Varaždinu će se igrati bez gledatelja i, dakako, prodaje karata, što je samo pojačalo rijetko viđeni pritisak na klupsku administraciju.

A klupski direktor Toni Dalić mora se nositi sa svakodnevnim zahtjevima kojima nikad kraja. Javljaju se medijske kuće, udruge navijača, sponzori, ostali zvani i nezvani, svi traže bilo kakvu mogućnost da utaže višemjesečnu žeđ za nogometom.

- Pravila su jasna, točno se zna koliki broj osoba može nazočiti utakmici, ali pritisak ne jenjava. Na našu žalost, ova utakmica nam uvjetno rečeno nije mogla doći u gore vrijeme. Svi su se zaželjeli nogometa poslije razdoblja epidemije koronavirusa, a dolazi nam uvijek atraktivni Dinamo. Šteta, velika šteta, mogli smo napuniti stadion i tako barem nešto zaraditi. Nema druge nego pomiriti se sa situacijom. Ipak, to je isključivo moj osobni stav, mislim da se uz sva poštivanja propisane socijalne udaljenosti mogla dopustiti prisutnost gledatelja, pa i u ograničenom broju. Ovako sada treba uvjeravati navijače i sponzore koji ulažu u klub da moraju ostati izvan stadiona. Sve se to moglo relativno brzo pripremiti. Ako ništa drugo bili bismo zadovoljni da barem polovica naših godišnjih pretplatnika može na utakmicu. Vidjeli ste na Rujevici da je zvučna kulisa Armade sa stijena dala potpuno drugačiji ugođaj - rekao nam je mladi direktor NK Varaždin i dodao: - U prvenstvenoj stanci dali smo si puno truda oko uređenja travnatih terena i okoliša stadiona, uz vlastiti angažman i hvalevrijednu pomoć sponzora. Ovih su dana u istom aranžmanu dopremljene i postavljene nove kućice za prodaju karata na sjevernom i južnom ulazu u stadion. Nadajmo se da će svoje vatreno krštenje imati što prije - poželio je Toni Dalić.

Linker
17. lipanj 2020 01:53