IMAO JE KORONU

Općina Čačinci tuguje za preminulim liječnikom: ‘Snimka pluća bila je stravično loša‘

Imao je koronavirus, ali ne možemo sa sigurnošću tvrditi da je od njega preminuo, kazala je liječnica koja ga je mijenjala
Liječnik Stevo Vejić
 Općina Čačinci

Općina Čačinci s tugom se oprašta od obiteljskog liječnika Steve Vejića koji je preminuo u ponedjeljak u KBC-u Osijek. Dr. Vejiću bilo je 58 godina i bolovao je od koronavirusa.

- Prošlog je ponedjeljka hitno odvezen u bolnicu. Stanje mu je bilo toliko loše da je bio gotovo dezorijentiran. U bolnici su mu napravili snimku pluća koja je bila stravično loša. Prevezen je hitno u respiracijski centar u Osijeku, gdje je nažalost i preminuo - rekla je za Dnevnik.hr Željka Perić, liječnica koja je doktora Vejića i mijenjala u ordinaciji.

- Bio je omiljen u Čačincima, živio je tu, svi su ga poznavali, išao je u kućne posjete. Imao je koronavirus i na žalost preminuo je od COVID-a. Imao je i dodatni rizični faktor, nažalost njegova je boljka bila pretilost, no to je u ovom slučaju manje bitno, jer je s tim mogao živjeti još godinama. Ne znam je li bolovao od drugih kroničnih bolesti jer nisam bila njegova liječnica'', kaže dr. Perić, koju je smrt kolege vidno potresla.

Rekla je da je Vejić bio branitelj, ranjen je u Domovinskom ratu, ali nije htio u mirovinu jer je volio pomagati pacijentima.

Od njega se oprostila i Općina Čačinci.

- Malo tko se u našim Čačincima upisao u osobnu kartu tolikom broju mještana kao naš doktor Vejić. Preko 25 godina nesebično je brinuo, liječio, suosjećao i bio prijatelj svakom svom pacijentu. Izgubili smo ljudsku i intelektualnu veličinu koju smo često uzimali zdravo za gotovo, a koju će biti jako teško zamijeniti - navodi se na stranicama Općine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:12