DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
LOVRINA ŠKOLA NOGOMETA

Rapsodija i ovacije: Majer kao nekad Mlinka! A o igri Dragovoljca je sve rekao jedan policajac...

I nije bio jedini. Šutalo je pokazao je se na njega može računati, Ivanušec opet iskazao hitrinu...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. srpanj 2021. 22:13

Dinamo je demonstrirao dobro poznatu golemu razliku u klasi, i rutinski, i uvjerljivo svladao loši Hrvatski dragovoljac. Lovro Majer prisvojio je utakmicu, dominirao je, lepršao terenom, tjerao u očaj igrače HD-a, pucao, zabijao i asistirao, bila je to škola nogometa Dinamove desetke za pljesak i naklon. Posjetio je na velemajstorstvo kakvim je u modrom dresu nekad Marko Mlinarić odušeljavao navijače. "Mlinka Dinamova šminka“ kitio ga je tada legendarni radijski reporter Ivo Tomić, Majer Modri motor, ukras i šarmer, impresija je večeri u Kranjčevićevoj ulici.

Kad je izlazio u 65. minuti ispraćen je ovacijama… Uz dva gola i jednu asistenciju imao je tri ključna dodavanja, jednu kreiranu veliku priliku, a statistika SofaScorea otkriva i čak 10 od 11 točnih dugih lopti.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Dinamo je držao posjed, HD se branio, ali u totalno podčinjenoj poziciji, tek u 32. minuti domaćini su prvi put povezali nekoliko dodavanja na Dinamovoj polovici, a ni tada, niti kasnije, nisu ponudili ništa. U jednom času na tribini je zagrmio policajac u odori i sa značkom:

- Pa Hrvatski dragovoljac nije ni za drugu ligu.

Kad to kaže službena osoba mora joj se vjerovati. Ne, naravno da to nije do kraja točno jer HD je pokazao u drugom rangu da može biti i prvak, međutim Prva HNL je nešto drugo i očito ih čeka teška sezona.


Dinamo, ovaj put u žutim dresovima, igrao je bez Ademija, prvog stoperskog para i Oršića te tek u završnici s Petkovićem, no to mu nije bio nikakav problem.


Nakon početnom angažiranog otpora HD-a, u 19. minuti Dinamo je poveo. Majer je majstorski primio loptu i pogodio iz blizine. Tada su se oglasili i BBB koji su ovaj put utakmicu doslovno pratili na ulici pjesnika Silvija Strahimira Kranjčevića. Bez Covid-potvrda ili negativnog testa nisu smjeli na istočnu tribinu predviđenu za njih, pa su ostali vani. Iako je na istočnoj tribini bilo pedesetak ljudi. Mirnih…


U 35. minuti Majer i Šutalo zamijenili su uloge. Prvi je ubacio slijeva, a stoper Josip Šutalo glavom iz blizine pogodio za 2:0. Do kraja prvog dijela Majer je još jednom pucao, ali Šubarić je spriječio da zabije svoj drugi pogodak što je uradio nešto kasnije. Pa je u šansi bio Menalo…


Za Hrvatski dragovoljac u 40. minuti Veljača je zaprijetio, iz sumnjive situacije jer možda se radilo o zaleđu. Brzi golovi Gavranovića i Majera početkom nastavka zapečatili su susret.


No, nije to bila samo utakmica Lovre Majera. Josip Šutalo odigrao je sigurno i vrlo dobro na stoperu pa usto i asistirao i zabio glavom, pokazao je da se na njega može računati, Ivanušec je opet iskazao hitrinu kakvom se malo tko može pohvaliti, Gavranović u svojem stilu zabio…

image
Josip Šutalo
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Dinamo nije imao doraslog suparnika, Damir Krznar mogao je i odmoriti pojedine igrače, no Ivanušeca je držao na terenu svih 90 minuta. Možda je i ganjao proboj na prvo mjesto barem za jednu noć, ali ako su to htjeli, nije se dogodio jer 4:0 nije dovoljno. Zbog poraza 2:0 od Slavena Belupa. HD nisu pomogle ni zamjene. Tako ni ulazak Jakova Bašića, brata blizanac povremenog reprezentativca Tome Bašića.

Morat će se drastično popraviti, dok Modri mogu spokojno na Cipar. Koliko se to u kvalifkacijama Lige prvaka može biti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:02