SRDJAN VRANCIC/CROPIX
Za sve je kriva korona

Riječane čeka strašan ritam: Drugi dio sezone otvaraju s Dinamom, ali ne u Superkupu nego u HNL-u

Momčad Simona Rožmana od subote se nalazi na odmoru s obzirom na neigranje u Koprivnici
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. prosinac 2020. 21:57

Riječani su od subote na odmoru. Taj dan odigrali su nogo-tenis, zajedno ručali i s porukom: “Šteta što ne igramo u Koprivnici“, zaputili se svaki svojim putem. Trener Simon Rožman novo okupljanje sazvao je za 4. siječnja.

Kako je Rijeka završnicu jeseni odigrala u formi, a ostalo joj je čak 25 utakmica do kraja HNL-a, na Rujevici su malo i žalili što nisu mogli odmjeriti snage sa Slavenom Belupom. Međutim, u Rijeci su na vlastitoj koži iskusili probleme s koronavirusom i razumiju Koprivničane koji su tražili odgodu.

Bijeli s Kvarnera pripreme će obaviti u Umagu, gdje su po trenutačnom planu predviđene i tri prijateljske utakmice. Malo je vremena za napraviti sve što treba jer će već 19. siječnja vrlo vjerojatno igrati s Dinamom prvenstvenu utakmicu na Maksimiru.

Strašan ritam

Prvobitno je za taj datum bio planiran Superkup, međutim, kako Rijeka ima čak pet odgođenih susreta HNL-a, a Dinamo dva, među kojima je i njihov ogled, Superkup je odgođen, neće se igrati u siječnju, a na prijedlog povjerenika za natjecanje Josipa Breznog klubovi su prihvatili da taj dan, 19. siječnja, započnu drugi dio sezone prvenstvenim dvobojem. Ostalo je samo da Natjecateljska komisija HNS-a to verificira sljedećih dana...

- Vrlo je izgledno da će drugi dio sezone početi prvenstvenom utakmicom Dinamo - Rijeka. Svi odgođeni susreti moraju se odraditi do 21. ožujka i prve reprezentativne stanke - kazao je Brezni.

To će za Bijele značiti jak ritam nastupa, već u zimskim mjesecima imat ćemo sliku kakvo ih čeka proljeće.

25 utakmica ima još Rijeka za odigrati u HNL-u, više nego itko drugi

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:50