Robert Murić
 
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
ČEKA GA I NOVI UGOVOR

Riječki adut potisao novi ugovor i puca od samopuzdanja pred derbi! ‘Mi smo prvi, pa Dinamo je iza nas‘

Robert Murić je pred potpisom novog ugovora, u formi je i jedva čeka derbi sa svojim bivšim klubom
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 14. listopad 2021. 13:55

Za subotnji derbi s Dinamom na Rujevici (17.05 sati), trener Rijeke Goran Tomić ne može računati na suspendiranog srednjeg braniča Antona Krešića, žuti su ga kartoni udaljili od svjetla najjačih reflektora. S reprezentativnih su se akcija neoštećeni vratili Čerin, Smolčić i Bušnja, dok je Velkovski došao u Rijeku tek u srijedu predvečer, pa će se u četvrtak ujutro vidjeti u kakvom je stanju.

Gledatelji će uživati

A jedan od najjačih Tomićevih aduta protiv Dinama svakako će biti napadač Robert Murić, koji polako hvata formu nakon izbivanja zbog ozljede i bolesti. Odigrao je dosad pet prvenstvenih utakmica, postigao je dva pogotka i imao je tri asistencije. Rijeka s Murićem u sastavu izgleda kudikamo opasnije, nego kad ovoga napadača nema na travnjaku...

"Željno čekamo veliku utakmicu, najljepše je igrati derbije. Prvi smo na ljestvici, Dinamo je iza nas i bit će to, siguran sam, nogomet za sladokusce. Gledatelji će uživati, u to sam uvjeren, kvaliteta pršti iz obje momčadi", rekao nam je Murić, koji je zbog bolesti preskočio maksimirski dvoboj u 3. kolu...

"Gledao sam tu utakmicu na malom ekranu, bilo je fantastično! Bio je to derbi na visokoj europskoj razini, vidjeli smo čak šest prekrasnih pogodaka, ne sjećam se kad sam gledao tako zanimljivu i napetu utakmicu. Treba zabiti Dinamu u Maksimiru tri gola, to dovoljno govori o našoj snazi i kvaliteti. Istina je, i primili smo tri “komada”, ali nismo igrali protiv bilo koga, nego protiv hrvatskog prvaka. Sad ćemo mi imati potporu navijača, to će nam jako puno značiti, kad čujemo huk s tribina, odmah je lakše i ljepše igrati. Navijači će biti naša velika prednost u subotnjem okršaju."

Kako ćete igrati protiv Dinama? Hoćete li odmah napasti Zagrepčane i pokazati im tko je “gazda” na Rujevici, ili...

"Vidjet ćemo, još nismo potanko razgovarali o taktici, o tome ćemo se dogovarati dan prije utakmice. No, sigurno nećemo bezglavo jurnuti, bilo bi to nogometno samoubojstvo protiv jake momčadi poput Dinama. Moramo biti strpljivi i čekati svoju šansu. I nadam se da nećemo kardinalno griješiti, dosad smo mnogo pogodaka postizali, ali smo ih previše i primali."

Jeste li u ovoj reprezentativnoj stanci radili na ispravljanju pogrešaka?

"Jesmo, naravno da jesmo. Na svakom smo treningu radili na tome i nadam se da nećemo više primati toliko pogodaka. Moramo zadržati dobru pucačku formu i visoku razinu efikasnosti, te istodobno “zaključati svoja vrata”, doista smo olako primili neke pogotke. Manjak koncentracije u igri bio je najveći razlog tih pogrešaka, od subote će, nadam se, sve biti drukčije, bit ćemo sigurniji i čvršći u obrambenom dijelu igre."

Sve je to sad prošlost

Jeste li favoriti u subotnjem derbiju? Domaćini ste, prvi na ljestvici...

"Teško je reći da smo favoriti. Rekao bih da su izgledi za pobjedu 50:50, nikome ne bih dao ulogu favorita. Ravnopravne su šanse, Dinamo je jak, ali i mi imamo svoje adute i vjerujem da ćemo ih i pokazati. Puni smo samopouzdanja i nadam se dobrom rezultatu. Naša je velika prednost taj domaći travnjak, očekujem da ćemo “letjeti” na krilima naših glasnih navijača. Trebat će nam ta potpora s tribina, Dinamo je u formi, dobro igra i u prvenstvu i u Europi, njihove su zadnje utakmice stvarno bile na vrhunskoj razini."

Imate li, kao Dinamovo dijete, posebni motiv igrajući protiv Plavih?

"Ne, nemam. Što je bilo - bilo je, sve je to sad prošlost. Utakmicu protiv Dinama shvaćam kao bilo koju drugu, motiviran sam kao protiv bilo koga drugoga."

Ljetos je bilo dosta govora o vašem možebitnom odlasku s Rujevice, no na kraju od transfera nije bilo ništa i ostali ste u Rijeci. Kakvi su vam planovi, ugovor vam istječe na ljeto?

"Pričekajte još nekoliko dana, bit će novih vijesti..."

Kakvih?

"Ponuđen mi je novi ugovor, potankosti ćemo znati kroz koji dan. Ne mogu vam sad više ništa reći."

Ipak, jeste li bliže potpisu novog ugovora s Rijekom, ili su vaše misli usmjerene prema odlasku u inozemstvo?

"Bliže sam potpisu i produžetku ugovora i ostanku na Rujevici!"

Vaša prognoza subotnjeg derbija?

"1:0 za nas! Nadam se da napokon nećemo primiti pogodak..."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 23:59