MATIJA DJANJESIC/CROPIX
PRIPREMNE UTAKMICE

Rijeka doživjela težak poraz u Umagu, Istra za 20 minuta zabila tri pogotka, pobjeda Slaven Belupa

Reprezentativnu pauzu nekoliko je hrvatskih prvoligaša iskoristilo za odigravanja provjernih dvoboja
Piše: Robert Matteoni, Predrag Jurišić, Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. ožujak 2021. 19:19

Težak su poraz doživjeli nogometaši Rijeke u trening utakmici sa slovenskim prvoligašem Koprom na mini-pripremama u Umagu. Slovenci su, naime, pobijedili 3:0 postigavši sva tri zgoditka u drugom dijelu ove utakmice. Strijelci su bili Spinelli u 50., Jelić u 68. i Stevanović u 86. minuti.

Riječani su, podsjetimo, bili bez šestorice reprezentativaca (Nevistić, Kulenović, Menalo, Lončar, Velkovski i Čerin). U prvom je dijelu Rijeka bila bolja, imala je i dvije lijepe prilike, ali nisu ih iskoristili Tomečak (27. minuta) i Drmić, koji je uzdrmao gredu. U nastavku je trener Rijeke Goran Tomić na travnjak uveo igrače s klupe, među kojima je bilo i nekoliko juniora. Slovenski je prvoligaš bio bolji u drugom poluvremenu i s tri je pogotka ostvario pobjedu.

Belupo bolji od Mure

Slaven Belupo je u prijateljskoj utakmici odigranoj na koprivničkom stadionu svladao trećeplasiranog slovenskog prvoligaša Muru s minimalnih 1:0. Jedini je pogodak na susretu postigao veznjak Farmaceuta Nemanja Glavčić, koji je u 65. minuti lijepo pogodio iz slobodnog udarca sa 20 metara. U prvom poluvremenu dvije dobre prilike Knöllu je obranio vratar Obradović, dok je Krstanović tukao iznad grede. Pokušaj gostiju zaustavio je FIlipović, da bi pobjednika u nastavku odlučio Glavčić.

Kapfenbergu zabili tri gola

U prijateljskom utakmici u Medulinu, nogometaši Istre 1961 svladali su drugoligašku austrijsku momčad Kapfenberg s 3:0. Svi zgodici postignuti su u prvom dijelu utakmice te u relativnom kratkom razmaku. Prvi je mrežu borbenih Austrijanaca pogodio Lončar u 13.minuti. Taman što se krenulo sa centra Puljani su opet bili spretniji te su preko Taichi Hare povisili na 2:0. Bila je to 14. minuta utakmice, a nakon pet minuta u listu strijelaca upisao se i Ivančić. Iako se činilo da će to bili raspucan dan za Zeleno Žute do kraja utakmice više nije bilo promjene u rezultatu. Na provjeri je bio Nigerijac Christian

U prvom dijelu igrali su Čović, Bosančić, Silva, Perković, Perera, Lisica, Vojković, Ivančić, Lončar, Guzina i Hara, a u nastavku Paus-Kunst, Legović, Rafa, Žiković, Siljan, Hujber, Sane, Bernobić, Christian, Špoljarić, Šipoš.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 09:45