NK Rijeka
MLADI VEZNJAK

Rijeka predstavila novo pojačanje: ‘Znam puno o hrvatskom nogometu, igrao sam s Dujom Čopom‘

A već sljedećeg tjedna očekuje se dolazak još nekih novih lica na Rujevicu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. srpanj 2021. 16:36

Rijeka je predstavila novog igrača, prinovu za koju očekuje se da pokaže kao pojačanje. To je Lindon Selahi, dvadesetdvogodišnji veznjak koji je stigao kao slobodan igrač. U karijeri je nosio dresove belgijskih klubova poput Anderlechta i Standarda iz Liegea te nizozemskih Twentea i Willema II. Za reprezentaciju Albanije skupio je četiri nastupa.

- Travnjak izgleda sjajno - bila je prva reakcija Selahija po dolasku na Rujevicu, nakon potpisa ugovora i obilaska stadiona.

Radi se o nogometašu koji po Transfermarktu vrijedi 650.000 eura.

- Jedva čekam zaigrati pred navijačima Rijeke. Znam da Rijeka ima dugu povijest, posljednjih godina imala je velike uspjehe i u europskim natjecanjima i sretan sam što sam ovdje - ustvrdio je Lindon, a prenosi Rijekina web stranica.

Rođen je u Belgiji, ali jako dobro poznaje hrvatski nogomet.

- Budući da sam porijeklom s Balkana znam jako puno o hrvatskom nogometu. Dovoljno je pogledati hrvatsku nogometnu reprezentaciju koja je igrala finale Svjetskog prvenstva, te ima niz svjetski poznatih igrača. U karijeri sam ujedno igrao s Dujom Čopom u Standardu tako da ćemo se opet sresti.

O svojoj ulozi je govorio:

- Najbolje se osjećam u veznom redu prema naprijed, volim igrati presing, dobro se osjećam s loptom u nogama, vjerujem da mogu doprinijeti svojim asistencijama. Gledajući ovaj sjajan travnjak vjerujem da mogu pružiti dobre igre u dresu Rijeke. Igrao sam u Standardu iz Liegea gdje sam ostvario debi u seniorskom nogometu, te Anderlechtu. Igrao sam i u Twenteu gdje sam odigrao preko 40 utakmica, dok sam lani u drugom dijelu sezone bio na posudbi u Willem II. Odigrao sam 16 utakmica, ostali smo u prvoj ligi što je bio cilj i veliki uspjeh. Od danas sam koncentriran samo na Rijeku - zaključio je Selahi.

Već sljedećeg tjedna očekuju se još neka nova lica na Rujevici. Prije svega radi se o lijevom beku i veznjaku, iako bi struka Bijelih htjela i desnog braniča. Ako je moguće i još jednog stopera. I zbog velikog broja utakmica, ali i mogućih odlazaka. No, lijevi bek je, koliko se govori na Rujevici, praktično već pred vratima... Pojačat će konkurenciju prije svega Vukčeviću i Jurišiću.

Ukratko o Selahiju

- rođen je 26. veljače 1999. u belgijskom Namuru
- igrao za mlade belgijske selekcije
- za A-reprezentaciju Albanije 2019. i 2020. upisao četiri nastupa
- igra na poziciji centralnog veznog, vrijednost na TM mu je 650.000 eura
- CAPS Namur, Sportiv Jamboise, Standard Liege i Anderlecht su klubovi u kojima je bio prije seniora
- za Standard Liege je odigrao 1 utakmicu
- za Twente je odigrao 32 utakmice, zabio dva gola i jednom asistirao
- za Willem II je odigrao 16 utakmica, bez gola i asistencije

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 17:10