RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
RAZGOVOR ZA SN

Rijekin junak u rušenju Dinama: ‘Ne bih išao toliko daleko u priči o Krznaru, to je bila njegova odluka‘

‘Objektivno da, to je moja utakmica broj 1. Imao sam jednu koja mi je emotivno jako važna...‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. prosinac 2021. 18:48

Nediljko Labrović najveći je junak Rijekine pobjede nad Dinamom i plasmana u polufinale Hrvatskog kupa. Bio je odličan, siguran i zaustavljao teške udarce.

- Večer i jutro bili su lijepi, ali nemamo puno vremena za uživanje. Noć je neprospavana, trebalo je posložiti sve detalje s utakmice i dojmove. Dobio sam brojne čestitke, kao za rođendan-– kazao nam je uz smijeh izvrsno raspoloženi vratar Bijelih s Kvarnera.

Kakav je rezime dvoboja?

- Drago mi je što sam pomogao klubu s obranama da prođemo dalje u Kupu. Istaknuo bih i momčad koja je odigrala disciplinirano, od prve do zadnje minute. Svi momci su igrali sa srcem, velikom željom i motivom. Gorjeli su. Sretan sam što sam uspio uskočiti kad je najviše zatrebalo, to im je bila nagrada za odličnu igru.

Najfascinantnija je obrana šuta Luke Ivanušeca kod 0:0.

- To je bila instinktivna reakcija, ne znam ni ja kako sam obranio.

Kad vam je djelovalo da je najkritičnije? Imali ste vodstvo 2:0, ali Dinamo je dominirao…

- U završnici, nakon pogotka za 2:1. Tada nas je Dinamo malo stisnuo, međutim naši su igrači pokazali da su zaslužili slaviti jer bili smo cijelo vrijeme koncentrirani. Na kraju je bitna samo pobjeda, u ovom slučaju prolaz dalje. To su utakmice koje se dobivaju na karakter, a mislim da smo ga mi pokazali.

Rijeka nema straha niti pretjeranog respekta prema Dinamu, vjeruje u svakoj utakmici u pobjedu?

- Definitivno je tako. Momci znaju da igraju dobar nogomet, svjesni smo sebe, puni samopouzdanja. U svlačionici vlada odlična energija, svi se međusobno podržavamo. Rezultati su plod svega toga. U svaku utakmicu idemo s jednakom mišlju da možemo dobiti. Neovisno bio to Dinamo ili Hrvatski dragovoljac.

Smijenili ste trenera Modrih Damira Krznara.

- Ne bih volio tako daleko ići u ocjenu. To je bila njegova odluka.

Je li vam to bila najbolja utakmica u karijeri?

- Objektivno da, to je moja utakmica broj 1. Imao sam jednu koja mi je emotivno jako važna, 2018. godine u Šibeniku protiv Hajduka. Urezana mi je u pamćenje, skupio sam jednako toliko obrana, a bila mi je prva protiv prvoligaša. No, nismo prošli dalje, zato je ovo moja najzrelija igra. No, ne bih bio dobar golman kad ne bih nastavio s takvim izdanjima. Nadam se da će biti još puno prilika.

Koga biste htjeli u polufinalu Kupa? Osijek, Hajduk ili Goricu?

- O tome je malo nezahvalno pričati. Jedino što je bitno je da su to utakmice koje se dobivaju na karakter, dakle nije važno tko će nam biti suparnik. Pristupit ćemo mu s mnogo respekta, ali sa stopostotnim pristupom i sviješću da možemo proći.

Mislite da imate kvalietu za osvojiti Kup?

- Naravno.

Čak i ako finale bude na Poljudu, a vaš suparnik u tom susretu Hajduk? Mnogo ste ih puta dobili u Splitu u zadnje vrijeme.

- S kime god igramo. Još je daleko o tome pričati. Korak po korak. Ne bojimo se nikoga.

U prvenstvu su pred vama četiri utakmice na domaćem terenu do kraja jeseni - HD, Osijek, Gorica i Istra 1961. Možete li Božić dočekati na prvom mjestu?

- Primarni je cilj u svaku utakmicu ući sto posto i izboriti pozitivan rezultat. Vjerujemo da je to moguće. Naravno da se nadamo kako ćemo osvojiti dvanaest bodova u ta četiri ogleda. Uvijek smo vjerovali da imamo sposobnost doći daleko, ovo je plod naših dobrih igara i atmosfere u momčadi.

Bili ste prvi vratar i izgubili to mjesto nakon ozljede aduktora. Kako ste se nosili s pozicijom rezervnog golmana?

- Na treneru je da odluči tko će braniti. Moje je da čekam strpljivo i radim još jače. Učinio sam to na najbolji mogući način. Drago mi je što je ozljeda iza mene.

I Martin Zlomislić je kvalitetno branio, u Koprivnici je spasio pobjedu zaustavivši udarac s bijele točke. Treneru Goranu Tomiću i šefu vratara Gojku Mrčeli neće biti lako odlučiti tko je broj 1.

- To su slatke brige za njih.

Mogli biste u HNL-u ostati pričuva, ako Zlomislić zadrži mjesto među vratnicama.

- Što je god najbolje za klub, na to sam spreman. Bio drugi, treći ili četvrti golman. Imamo odlične vratare i što je bitno klapu unatar vratarske ekipe. Naše je da radimo kako smo radili i sve će biti u redu.

Ne razmišljate o odlasku ako ne budete stalno na golu?

- Ne, nije mi to palo napamet. Gdje bih išao? Tek sam došao, gdje me odmah šaljete?

Protiv Hrvatskog dragovoljac igrat ćete u subotu bez publike zbog kazne, ali osjećate potporu navijača? Čuli ste je dobro na Maksimiru.

- Definitivno. Armada nam je pružila vrhunsku podršku. Igraći daju još više kad imaju takvu publiku iza sebe, ona nas nosi cijeli dvoboj. Ide na svaku gostujuću utakmicu…

Lijepo vam je u Rijeci?

- Što se tiče života predivno je, što se tiče kluba još bolje. Uvjeti su vrhunski, zadovoljan sam sa svime. Izvan nogometa moj je život prilično monoton, kao i mnogih nogometaša. Netflix, igrice, knjige… To je to. Zadnje sam gledao Vojsku lopova. Tako kratim vrijeme.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 04:15