Ivan Mance više nije sportski direktor Rijeke
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
PRVA HNL

Samo Dinamo i Osijek u novu sezonu ulaze s istim stručnim kadrom, svi ostali traže nova rješenja

Hrvatski prvoligaši nakon završetka prvenstva krenuli u pospremanje prije početka nove sezone
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. lipanj 2021. 20:01

Poput apartmana na Jadranu, koji često s prvim proljetnim Suncem kreću u veliko pospremanje i sređivanje soba i apartmana, tako je i većina hrvatskih nogometnih prvoligaša nakon kraja sezone krenula u “pretumbacije” i pospremanje prije početka nove sezone. Naviknuli smo da naši klubovi tijekom sezone mijenjaju trenere, sukladno ostvarenim rezultatima u tom razdoblju sezone, ali rijetko se događalo da je bilo toliko promjena na svim razinama nakon kraja sezone.

Pogotovo nakon sezone u kojoj je na kraju bilo puno više dobitnika nego gubitnika. Izuzev Varaždina, koji je ispao iz lige, te Gorice, koja je u zadnjem kolu ispustila Europu koja prije sezone i nije bila imperativ, ali se je već smatrala izborenom, za malo koga se na kraju može reći da je podbacio.

Međutim, osim Dinama i Osijeka, koji će u novu sezonu ući s istim stručnim kadrom i hijerarhijom u sportskom sektoru, svi ostali su nešto mijenjali ili razmišljaju o promjenama u idućim danima ili tjednima. Možda to možemo protumačiti kao najavu da svi od iduće sezone očekuju mnogo, još više nego ove, te da ovim promjenama žele uhvatiti bolju startnu poziciju da ne moraju mijenjati tijekom sezone, jer to je onda uglavnom samo “gašenje vatre”...

RIJEKA Iznenadan odlazak Ivana Mancea

Ako je za nekoga u Rijeci šira javnost smatrala da je “beton”, onda je to Ivan Mance. Radio je jako dobro posao sportskog direktora, novi, mladi, uspješan kadar u hrvatskom nogometu. Međutim, iako je Rijeka na kraju ostvarila primarni cilj i izborila Europu, Mance je odjednom odlučio otići. Za mnoge iznenađujuće, no izgleda da to nije baš došlo preko noći.


HAJDUK Tramezzani je uspio i rekao zbogom

Paolo Tramezzani dugo je bio obasut sumnjama Hajdukovih navijača, a kad je na kraju izborio Europu, promovirao mladog Biuka, igra Bijelih konačno je počela dobivati miris i okus, Tramezzani je postao bivši. Nije se baš očekivalo, nakon svega, ali Tramezzani je rekao zbogom, a Hajduk iznenadio izborom švedskog trenera Jensa Gustafssona za klupu.

GORICA Oreščanin nije preživio razočaranje

Ovo je, ipak, bilo očekivano. Iako Gorici uoči sezone Europa nije bila imperativ, svojim igrama, rezultatima i stanjem na ljestvici tijekom sezone, Goričani su podignuli letvicu i na kraju je to peto mjesto ispalo neuspjeh. Siniša Oreščanin platio je “ceh”, momčad je pod njegovim vodstvom prosula golemu bodovnu prednost, a na klupu je sjeo Krunoslav Rendulić.


ŠIBENIK Potpuni egzodus nakon happyenda

Šibenik je nedvojbeno zadržao prvoligaški status s manje stresa i strepnje, no što su Šibenčani i sami očekivali. Ali, čim je spuštena zavjesa na prvenstvenu sezonu, trener Sergi Escobar otišao je u Španjolsku, odlazak su najavili mnogi igrači, među njima Gordon Schildenfeld i Marko Bulat, a novi trener momčadi sa Šubićevca još uvijek nije predstavljen.

LOKOMOTIVA Toplaku za nagradu uručen - otkaz

Samir Toplak napravio je nemoguće, spasio Lokomotivu ispadanja i očekivalo se da će samo nastaviti posao u novoj sezoni. Međutim, koji dan kasnije Lokomotiva je objavila da Toplak više nije trener. Na Kajzerici se, izgleda, opet okreću svojim mladim igračima, pa možda Toplaka ne smatraju najboljim čovjekom za taj proces? Kako drukčije objasniti ovu promjenu?

SLAVEN BELUPO Potraga za novim sportskim direktorom

Iako se puno puta nagađalo da bi mogao otići na kraju sezone, Tomislav Stipić zasad ostaje na trenerskoj klupi Koprivničana. Ali, tko će biti novi sportski direktor? I kakve će promjene donijeti novi šef struke, u Slavenu najavljuju da više nego ikad prije očekuju od domaćih mladih igrača!? Klub je na svojevrsnom raskršću, kojim će putem na koncu krenuti?

ISTRA 1961 Jumić iščekuje sudbinu na klupi

I Danijel Jumić napravio je ono što je trebao. Istra je ostala u ligi, a k tome je igrala finale Kupa, u kojemu je Dinamu zabila tri pogotka. Ipak, priča se da Jumić neće ostati na klupi, da će Istra u novu sezonu zakoračiti s novim trenerskim imenom. Zasad se razišla s igračima Tomaševićem, Perić-Komšićem, Juricem, Šipošom, Levittom, Paezom, Saneom, Halilovićem...

VARAŽDIN Kastel, Jertec i Mumlek već su bivši

Varaždinci su ispali iz lige, nije puno nedostajalo da kraj bude sretniji, ali unatoč tome čitava je struka postala bivša. Trenerski dvojac Zoran Kastel i Dario Jertec više nije na klupi Varaždina, a niti Miljenko Mumlek više nije sportski direktor varaždinskog prvoligaša. Varaždin je napravio kompletan rez, u ekspresni povratak prvoligaškog statusa krenut će - od nule.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 12:20