‘evo me, na terenu sam!‘

Mladi geodet napao gradonačelnika, stigao je i odgovor: ‘Ne znam zašto je revoltiran...‘

Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević tvrdi da je od prvog dana na terenu s ljudima
 Toislav Kristo/Cropix

Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević, koji se zadnjih dana našao pod optužbama da ga nema u gradu i da sve poslove za njega obavlja dogradonačelnica Branka Balšić Mitić, rekao je da to nije istina i da je od prvog dana na terenu s ljudima. Štoviše, da je na terenu od ponedjeljka.

- U ponedeljak smo već digli vatrogasce i obišli sva sela. Gradska uprava je među ljudima od 0 do 24 - kazao je dodajući da su i njihovi uredi stradali u potresu.

U Glini se upravo čeka dolazak premijera Andreja Plekovića, koji bi, uz gradonačelnika Kostanjevića, trebao održati presicu na Trgu Franje Tuđmana, ispred skulpture prvog hrvatskog predsjednika koju je grad nedavno platio milijun kuna.

Na pitanje je li u komunikaciji s premijerom i kada su se zadnji puta čuli, Kostanjević odgovara da su telefonski pričali sinoć te da je tema njihova razgovora bila obnova i pomoć ljudima. O njegovom medijskom tretmanu, kaže, nisu razgovarali.

Nije htio komentirati ni izjave njegova sumještanina geodeta Ivana Jankovića koji ga je optužio za manjak organizacije i opisao podkapacitiranim.

- Ne bih to komentirao, poznajem mladića i ne znam zašto je revoltiran - rekao je.

Ipak, nemoguće je primijetiti da je gradonačelnik, nakon nekoliko dana izbjegavanja medija, odlučio tek jučer stati ispred kamera i fotoaparata te obznaniti svoju prisutnost. Ta prisutnost nije promakla ni mještanima Gline koji, kada ga mimoilaze automobilima, trube i dovikuju, iskazujući svoje nezadovoljstvo.

Gradonačelnik na to odmahuje rukom i tvrdi da to što ga nema po medijima ne znači da nije na terenu.

- Kada se grad obnovi i sve vrati u normalu onda ćemo se naslikavati - komentira kratko.

Što se trenutne štete tiče, kako kaže, situacija je sada pod kontrolom. Oko 4500 građana Gline prijavilo je oštećenje na svojoj nekretnini, a preko 2000 objekata, očekuje gradonačelnik, bit će neuporabljivo.

- Zasad ima o 400 zahtjeva za kontejnerima, a realizirali smo oko 120, uglavnom privatne donacije. O ukupnoj šteti je teško govoriti jer nam velike probleme rade i novi, manji potresi- zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 17:30