NIKSA STIPANICEV/CROPIX
BEZ DLAKE NA JEZIKU

‘Shvatili smo da u HNL-u bodove ne osvajaju ljubazni zetovi i gospoda, već lopovi i lopovsko ponašanje‘

Momčad Slaven Belupa u srijedu igra utakmicu 11. kola Prve HNL protiv Gorice u gostima
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. prosinac 2020. 08:33

Odličan posao napravio je Slaven Belupo u Šibeniku. Hrabar, agresivan i napadački pristup donio je rano vodstvo već u 1. minuti, potom je Etoundi zabio u pravi trenutak za 0:2, da bi Knöll u završnici trećim golom potvrdio pobjedu.

– Ta je utakmica podigla samopouzdanje i raspoloženje. Bilo je zaista lijepo u autobusu, na putu kući. Drago mi je zbog mojih igrača jer su odigrali dobro i prema naprijed i prema natrag, odigrali su jednu balansiranu utakmicu. I igrači koji su ušli s klupe opravdali su svaku svoju minutu. Sigurno je i ta utakmica putokaz jer smo pokazali da smo iz prve utakmice sa Šibenčanima u Koprivnici, u kojoj jedno poluvrijeme nije bilo na nivou, izvukli pouke i da smo se popravili i na kraju uzeli bodove u gostima. Generalno smo shvatili da u HNL-u ne osvajaju bodove “ljubazni zetovi i gospoda”, već “lopovi i lopovsko ponašanje” - slikovito se izražava trener Tomislav Stipić.

image
Sibenik, 271120.
Stadion Subicevac.
Nogometna utakmica 13. kola HT Prve lige HNK Sibenik - NK Slaven Belupo.
Na fotografiji: Tomislav Stipic trener SLaven Belupo.
Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

Slaven je u Velikoj Gorici dosad pobijedio samo u Kupu, ne i u prvenstvu. U prvom ovosezonskom ligaškom ogledu u Koprivnici bili su Farmaceuti blizu pobjede zahvaljujući pogotku Glavčića, no preokret je u završnici s dva pogotka osigurao Mudrinski.

– Gorica je specifična momčad s puno internacionalaca. Oni su kao predator, iskoriste greške protivnika. Možemo iskoristiti onu prvu utakmicu s Goricom kao motiv, ali možemo i ovu protiv Šibenika shvatiti kao mini-pripremu jer igraju slično. Najvažnije je da moji igrači ostanu vjerni sebi i potvrde formu iz gotovo cijele ove sezone. Svi moramo braniti svoj gol, a ako nas još malo sreća pomazi u realizaciji bit će to još bolje. Sve utakmice u HNL-u su komplicirane. Trebamo se dobro pripremiti i pružiti dobru izvedbu kako bi imali realnu šansu za pobjedu ili osvajanje boda. To ćemo i ovog puta napraviti. Znamo da je Gorica dobra momčad, ali i da svoje utakmice u posljednje vrijeme pobjeđuje isključivo čarolijom pojedinaca na što ćemo se i pripremiti – poručio je Stipić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 11:23