Roko Šimić
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
PREGOVORI TRAJU

Sin legendarnog Vatrenog blizu odlasku iz HNL-a! Bundesligaš šalje nemoralnu ponudu za hrvatskog dragulja

Transfer je vrlo blizu realizacije, u tu svotu nije uračunata Šimićeva plaća...
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 23. lipanj 2021. 12:47

Iako je u ponedjeljak produžio ugovor s Lokomotivom do ljeta 2024. godine, mali su izgledi da će nadareni napadač, 17-godišnji Roko Šimić, ostati na Kajzerici. Naime, austrijski prvak Red Bull Salzburg ozbiljno je “zagrizao” za mladoga centarfora, nije Austrijance pokolebala ni hladna odbijenica Lokomotive na njihovu prvu ponudu.


Shvatili su u Salzburgu da neće baš sve ići kako su zamislili i da Lokosi neće Šimića pustiti za sitniš, pa su još kako “podebljali” ponudu i učinili je “nemoralnom” - sad, naime, nude klubu s Kajzerice oko četiri milijuna eura (zajedno s bonusima), plus postotak od budućeg transfera. U tu svotu nije uračunata Šimićeva plaća, koju će mladi nogometaš posebno dogovoriti s austrijskim klubom.

image
Dario Šimić i sin Roko
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix


Ovaj je transfer, kako smo doznali, vrlo blizu realizacije, ostalo je upitno hoće li Šimić odmah preseliti u Salzburg ili će ostati još jednu sezonu na posudbi na Kajzerici, što je, dakako, želja Lokosa. Međutim, RB Salzburg ima svoj poligon za razvijanje talenata, to je Liefering, austrijski drugoligaš u kojem nadareni nogometaši stječu iskustvo, dvojno su registrirani i u svakom ih trenutku RB Salzburg može priključiti svom sastavu.

Uglavnom, do kraja tjedna trebalo bi se sve rasplesti, trenutačno je Šimić bliže odlasku u Mozartov grad, nego ostanku na Kajzerici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 01:42