ANDREW COULDRIDGE Afp
PRAVI POTEZ

Slaven Bilić: ‘Hajduk je doveo klasno pojačanje, top frajera! Ovo bi mogla ispasti jako lijepa priča‘

‘To je igrač koji je gotovo iz ničega došao do Benfice, na prag reprezentacije, što je strašno‘
Piše: Frane Vulas, Slobodna DalmacijaObjavljeno: 20. srpanj 2021. 08:16

Bivši hrvatski izbornik, aktualni trener kineskog Beijing Guoana Slaven Bilić vodio je Filipa Krovinovića u engleskom West Bromwich Albionu. Nakon prvenstvenog susreta protiv Tianjin Jinmen Tigera (0:0) za Slobodnu Dalmaciju je prokomentirao novo Hajdukovo pojačanje..

- Ovo bi moglo ispasti jako dobro i za Filipa i za Hajduk. Nije ostavio veliki trag u HNL-u, rano je otišao. U Hajduku se u zadnje vrijeme očito nešto dobro događa, a Filip je igrač koji je najbolji baš kada igra u dobroj momčadi. Koliko čujem stalno se spominje kako Hajduku nedostaje baš igrač takvog profila u sredini terena. Filip je igrač koji svakog svog suigrača čini boljim, koji voli loptu, kontrolu posjeda, ali onog konkretnog prije posljednje trećine. Plemenit je igrač, lucidan, znalac koji ima i dubinsku loptu, motoričan, dosta trči... – nahvalio je Bilić svog bivšeg veznjaka.

- Može pokrivati poziciju osmice, može biti jedan od dva zadnja vezna, može biti i desetka. On je „box to box” igrač, ali jako plemenit. U drugom dijelu Championshipa je bio jedan od naših najboljih igrača. Ima i dobar šut, na tome smo, kao i ulasku u šesnaesterac, posebno dodatno radili u West Bromwichu.

Hajduk je zadržao Livaju i Kalinića, vratio Eleza, doveo i Krovinovića, još neke igrače iz inozemstva. Slaže se na Poljudu vrlo ozbiljna momčad?

- Filip je klasno pojačanje za Hajduk. On je „karik”, igrač koji može promijeniti sliku momčadi - kartaškim rječnikom opisao je Bilić novo pojačanje „bijelih”.

- Igrač je koji može promijeniti igru, dovesti kvalitetnu loptu do Livaje i ostalih igrača u ofenzivi. Nemojmo zaboraviti to je igrač koji je gotovo iz ničega došao do Benfice, na prag reprezentacije, što je strašno. Onda ga je dohvatila teška ozljeda. Vratio se kod nas, pa preko Nottingham Foresta koji ga je to jako dobro znam htio zadržati. Jako je motiviran, gladan da se dokaže i u Hajduku. Hajdukovac je, Hajduk vidi kao svoju šansu. Ovo bi mogla ispasti jako lijepa priča.

Nahvalio je i njegove ljudske kvalitete.

- On je top frajer. Bio mu ti suigrač, trener ili bio samo navijač, Filip ti ne daje drugu mogućnost nego da ga zavoliš. Uvijek se smije. Kad smo bili zajedno u West Bromwichu bilo je perioda kada je igrao u prvih 11, onih kada je ulazio s klupe, ali i onih kada nije imao minutažu. Naravno, nije se s time mirio, što je i normalno za igrača, ali je uvijek bio dobro raspoložen, uvijek je ostajao raditi nakon treninga. Nema negativnih strana. Nije glumatalo, timski je igrač. Navijači će ga voljeti. Nema što izgubiti u Splitu, a može puno dobiti, kako on tako i Hajduk.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 06:12