Nezahvalno je prognozirati, do utakmice su ostala još četiri dana, ali očekuje se veliki broj navijača na Poljudu
 VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
POVRATAK GLEDATELJA

Sprema se ludilo na Poljudu! Prijateljska utakmica, a svi žele vidjeti novi Hajduk, evo kako na stadion

Iznimka za ulazak na stadion mimo navedenih uvjeta odnosi se tek na djecu do 12 godina
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. srpanj 2021. 15:54

U posljednjoj pripremnoj utakmici Hajduk će pred početak nove sezone na Poljudu u ponedjeljak (12. srpnja) u 21.00 sati ugostiti Zrinjski Mostar. Sukladno novim epidemiološkim mjerama, omogućio je Hajduk navijačima povratak na stadion nakon gotovo devet mjeseci izostanka i nemogućnosti dolaska publike na Poljud, ali postoje zahtjevni uvjeti za nazočnost gledatelja.

Dakle, sukladno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama, kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a koja je stupila na snagu 1. srpnja 2021. godine, sportska natjecanja mogu se održati uz prisustvo više od 100 gledatelja pod uvjetom da svi prisutni gledatelji, tehničko i organizacijsko osoblje imaju EU digitalnu COVID potvrdu, odnosno, da je ispunjen jedan od sljedećih uvjeta:

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix


- prije više od 14 dana primili drugu dozu cjepiva protiv COVID-19, odnosno, ukoliko se radi o cjepivu koje se prima u jednoj dozi, primili jednu dozu prije više od 14 dana ili


- preboljeli bolesti COVID-19, a da od preboljenja nije prošlo više od 180 dana ili


- preboljeli bolest COVID 19 i cijepili se najmanje jednom dozom cjepiva ili


- unatrag 72 sata bile negativne prilikom testiranja PCR testom ili unatrag 48 sati bile negativne prilikom testiranja brzim antigenskim testom na SARS-CoV2.


Za gledatelje koji ne zadovoljavaju uvjete za posjedovanje COVID potvrde bit će organizirano brzo antigensko testiranje po cijeni od 150 kuna od strane nadležnih institucija i to na sljedećim punktovima:


1) Turska kula u nedjelju od 8 do 14 sati te u ponedjeljak od 8 do 14 sati
2) U prstenu poljudskog stadiona u ponedjeljak na dan utakmice od 18:00 do 21:30 sati.


Iznimka za ulazak na stadion mimo navedenih uvjeta odnosi se tek na djecu do 12 godina kojima neće biti potreban PCR ili antigenski test uz pratnju roditelja koji će morati zadovoljiti tražene uvjete.


Barem jedan od navedenih uvjeta potreban je kako bi svaki gledatelj mogao ući na poljudski stadion, a dvoboj sa Zrinjskim bit će svojevrstan test kako bi se navijači mogli pravovremeno pripremiti za europski ogled Bijelih koji ih 22. srpnja očekuje s Tobolom na Poljudu.

Za taj susret kvalifikacija Konferencijske lige svi gledatelji izričito će morati donijeti COVID potvrde kao preduvjet za ulazak na stadion. Za susret sa Zrinjskim nema ograničenja kapaciteta popunjenosti stadiona, a cijene ulaznica (ne vrijede pretplate) su u rasponu od 20 kuna za sjever do 40 kuna za zapadnu tribinu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 19:25