StoryEditor
Mario Stanić
 TOM DUBRAVEC/CROPIX
HAJDUKOV PODCAST

Stanić u jednoj rečenici rekao sve o Tudorovoj budućnosti na Poljudu: ‘On može otići, ali...‘

U Hajduku bi se cjelokupna politika trebala promijeniti, apelira se na još malo vremena.
Autor: Sportske novostiObjavljeno: 03. srpanj 2020. 21:28

U podcastu kojeg na svom YouTube kanalu organizira Hajduk gostovao je njegov savjetnik za sportsku politiku, nekadašnji hrvatski reprezentativac Mario Stanić. On je možda i najpoželjniji sugovornik glede rezultatske krize kluba koji se zajedno s Lokomotivom, Osijekom i Rijekom bori za drugo mjesto i plasman u kvalifikacije Lige prvaka.

Iz cjelokupnog podcasta valjalo je izvući ono najzanimljivije. Kako je upravljati Hajdukom u ovakvoj, specifičnoj situaciji za sport u cjelini?

''Hajduk je puno kompleksniji nego što to izgleda prema vani. Zato je zanimljivo raditi ovaj posao. Efektivno smo tu dva mjeseca i samo tada možemo pratiti tko ima kontinuitet. Zato je jako teško donijeti pravu sliku jer zbog korone nismo imali priliku vidjeti kako stvari stoje. Svaku odluku donosimo holističku da bismo imali neke benfite. Problemi će se prebroditi, možda sutra, možda iduću nedjelju. Nema pravila ni garancija u nogometu. U nogometu je sigurno jedino to da pravila nema. To sam shvatio igrajući u pet različitih kultura i filozofija i zato volimo nogomet. Volimo ga jer u isto vrijeme doživljavamo strast i traume - rekao je Stanić.

Jedna stvar u sportskoj politici Hajduka će se promijeniti.

- U Hajduku je zadnjih 15 godina postojao samo jedan  model. Šok terapija na šok terapiju. Sad mi pokušavamo sanirati silnu štetu tih šok terapija koja je u sve pore kluba donijela nesigurnost. Zbog tog modela su nastali problemi. Nećemo mi osvajanjem drugog mjesta gurnuti pod tepih sve svoje probleme, ali se stvara ta klima. Ta klima je lako zapaljiva. Zbog te kulture nesigurnosti su se donosile loše odluke - veli Stanić.

To znači da je trenersko mjesto Igora Tudora sigurno.

Nikakve šok terapije ne dopuštamo. Neovisno o utakmici s Osijekom, Igor Tudor je neupitan. Bez brige. Igoru Tudoru Hajduk ne treba, ali Hajduku treba takav presonaliti. Igor Tudor iz ovog kluba može samo otići sam ako želi, ali i tada ću biti tvrdoglav. Rezultati će doći, samo nam dajte vremena. Ponavljam, šok terapija se više neće dogoditi. Navijači žele trofeje, a zaboravljaju da je zadnji trofej došao u Hajduk baš s Tudorom - kaže Stanić.

Linker
03. srpanj 2020 21:29