VLADO KOS/CROPIX Cropix
‘SLUČAJ MIEREZ‘

Što se čeka s najboljim igračem Osijeka? Moguć je neželjen scenarij, a Bjelica ponavlja istu stvar...

Još je jedan igrač u dvoboju s Rijekom pokazao da će biti itekako koristan za Osijek.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 23. veljača 2021. 10:39

Kao što je i sam trener Bijelo-plavih Nenad Bjelica uoči derbija s Rijekom govorio, poraz koji je doživjela njegova momčad kolo ranije u Maksimiru od Dinama nije pokvario ozračje u svlačionici, niti ostavio trag na samopouzdanju njegovih igrača. Pokazalo se to i u igri s Rječanima. Iako je Bjelica odlučio zaigrati u sasvim drugačijoj formaciji od one koju je najčešće koristio, momčad mu je funkcionirala jako dobro. Čak i dojmljivo, ne dopuštajući gostima s Rujevice, osim u jednoj situaciji, ni da se ponada da bi i oni mogli postići pogodak.

Čeberku palac gore

Sve je u redovima Osijeka toliko dobro bilo da je jedini zaključak nakon ukupno stečenog dojma kako su Bijelo-plavi prikazali igru i ostvarili rezultat koji u zajedništvu pokazuju dostojnost momčadi koja se bori za naslov prvaka HNL, za titulu koju toliko žele. A i ta im je okolnost u njihovom nastupu protiv Rijeke bila i te kako primjetan motiv. S pobjedničkim gardom, stavom, silnom željom i htijenjem, mljeli su Bjeličini učenici otpor svog protivnika, a agresivnost i energija svih igrača bila je čimbenik koji je presudio. Slabog mjesta u redovima Bijelo-plavih u stvari i nije bilo, svaki je od njih dao koliko je mogao i pošteno se potrudio ugraditi svoj trud i doprinos konačnom uspjehu, a svidio se i debitant u momčadi Jevhen Čeberko, koji je pokazao da će od njega biti i te kakve koristi.

- Drago mi je da je njegov prvi nastup obilježen ovom pobjedom, ali i njegovom dobrom igrom - kazao je trener Nenad Bjelica.

Na privremenom radu

I o Argentincu, Mierezu, govorio je pohvalno.

- To što je unio toliko žara u igru i što je postigao oba pogotka samo mu je nagrada koju je sam zavrijedio predanim radom na treninzima i zalaganjem u utakmici - govorio je nakon derbija Bjelica.

Nitko u Osijeku ne dvoji, Mierez je udarna igla Bijelo-plavih, na koju su uvijek može sa sigurnošću računati. Protivničke mreže para kao od šale, a u igri je pravi terminator za njihove obrane. Iako, još je on Osijeku samo posuđen iz redova španjolskog Alavesa. Nije nepoznato i da je u međusobni ugovor dva kluba upisana klauzula po kojem ga prvoligaš s Drave može otkupiti, ima za to i pravo prvokupa, ukoliko za njega plati 2,5 milijuna eura.

Nenad Bjelica danima već zbori kako razloga za žurbu nema jer sporazum o Mierezovom ustupanju vrijedi do konca ovog dijela sezone i podsjeća da ga nitko ne može preuzeti ukoliko Osijek odluči realizirati taj transfer. Upitno je tek što se čeka, vrijeme protiče, a Mierez je u Osijeku i dalje samo na privremenom radu.

Iako, sve je jasnije da vlasnici prvoligaša s Drave zaključuju kako Argentinčev transfer ne spada u sferu troška, već jako dobre investicije za budućnost. Dobro bi zato bilo Mierezov “slučaj” staviti ad acta i konačno završiti tu priču jer postao je (pre)važan u igri Bijelo-plavih, udomaćio se u gradu na Dravi, a odnosom prema obvezama predstavlja pravi primjer profesionalca i igrača koji želi još puno toga napraviti u karijeri.

Osijek se bodovno poravnao s vodećim Dinamom, Mierez na tablici strijelaca s Kristijanom Lovrićem, a vratar Ivica Ivušić opet, trinaesti puta u ovom prvenstvu, završio je nastup čiste mreže. I još nešto, jako važno, od dolaska Nenada Bjelice Bijelo-plavi su izborili i desetu uzastopnu pobjedu u svom Gradskom vrtu. Sve zbog natjecateljskih uspjeha u prvoligašu s Drave izgleda jako dobro....

- U petak igramo na gostovanju kod Varaždina. Odmah moramo ostaviti Rijeku iza sebe i pripremiti se za novu važnu zadaću. Opet će pred nama biti jednak cilj, u igri su nova tri boda, a mi ćemo ih nastojati osvojiti - izjavio je nakon derbija Nenad Bjelica.

Linker
12. ožujak 2021 18:58