Goran Tomić
 TEO KAMOV/CROPIX Cropix
SVE STOJI

Što se događa na Rujevici? HNL je pred vratima, novi sportski direktor nije potpisao niti jedno pojačanje

Pet strijelaca napustilo je Rijeku, a napadača još uvijek nema. Prvenstvo počinje za tri tjedna...
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 26. lipanj 2021. 16:28

Danas će nogometaši Rijeke odigrati i drugu pripremnu utakmicu. Na pomoćnom travnjaku svoga kampa na Rujevici ugostit će novoga prvoligaša, momčad Hrvatskog dragovoljca (19 sati). U prvom su pripremnom testu, podsjetimo, Riječani svladali Domžale 1:0 pogotkom Mudražije, trener Goran Tomić na travnjak je poslao 23 igrača, slično će biti i u subotu s dragovoljcima.

Nakon te utakmice Tomić će napraviti popis igrača koji u ponedjeljak putuju na drugi pripremni dio u Sloveniju, u Kranjsku Goru. Sljedećeg će se tjedna momčadi priključiti i makedonski reprezentativci Velkovski i Ristovski, dobili su nekoliko dana odmora, nakon što su za svoju nacionalnu vrstu igrali na Euru.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Na Rujevicu su, podsjetimo, zasad samo došli Šibenčani Labrović i Prince, a iz Istre se s posudbe vratio Vuk. Do početka prvenstva ostala su samo tri tjedna, a Rijeka još uvijek nije dovela napadača, nakon odlaska lanjskog kvinteta strijelaca (Menalo, Kulenović, Yateke, Drmić, Andrijašević). Pomalo čudi ta inertnost, novi sportski direktor Robert Palikuća još se ne oglašava. A vrijeme leti, nova sezona kuca na vrata i sve je manje vremena za uigravanje.

Gotovo svi klubovi kompletirali su igrački kadar, posebno oni iz vrha ljestvice. Visokom plasmanu, dakako, opet teži i Rijeka, ali treba što prije popuniti svlačionicu adekvatnim pojačanjima u napadačkom dijelu momčadi. Bez napadača nema golova, dakle ni pobjeda i bodova, vidjet ćemo stoga mogu li Riječani uskoro dovesti nekog “kapitalca”, čiji bi dolazak učvrstio temelje visokih ambicija. Čekaju se, eto, Palikućini zvučni potezi...

Inače, donedavni sportski direktor Rijeke, Ivan Mance, nije dugo odmarao. Pronašao je novi angažman na Cipru, bit će sportski direktor prvoligaša Pafosa, koji je prošlu sezonu u tamošnjem prvenstvu okončao u sredini ljestvice – bio je sedmi u natjecanju 14 klubova. Zanimljivo je da je savjetnik uprave za struku ovoga kluba, od veljače ove godine, proslavljeni bivši desni branič reprezentacije Španjolske, Michel Salgado, kojem će Mance biti pomoćnik.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:44