SRDJAN VRANCIC/CROPIX
TKO ĆE SLAVITI?

Sudar na Rujevici ponudit će odgovor na jedno bitno pitanje, a ishod neće odlučiti - ništa

Za razliku od Dinama, Riječani vrlo opasno žive. Okreću utakmice kao nitko u Europi...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. listopad 2021. 14:38

Puno smo puta od ljeta analizirali kako su u prijelaznom roku trgovali Dinamo i Rijeka. Generalni je zaključak da je Dinamo mogao bolje, barem kad se gledaju financijske mogućnosti i ambicije (europske u Dinamovom slučaju), a da je Rijeka pritom napravila maksimum. I više od očekivanja. Kad bi se samo to gledalo, Rijeka bi u subotu bila favorit.

Naime, onaj maksimirski derbi koji je završio 3:3, u njemu je dva gola zabio Abass, novo Rijekino ime ove sezone, jedan je dodao Drmić, koji je, formalno, također “kruna” prijelaznog roka. S druge strane, za Dinamo su zabijali Majer, Oršić i Perić. Prvi je otišao, drugi je ozlijeđen, treći se tek oporavio. I neće biti od neke pomoći na Rujevici. Otišli su otada i Gavranović i Jakić.

Riječani, pak, nisu nikoga izgubili, Drmić je sve više na listi strijelaca, Ampem i Abass su se priviknuli na novu sredinu, Pavičić igra u životnoj formi... Opet, Dinamo je u međuvremenu promovirao neke druge igrače,vratio se Leovac, pojavio se Baturina, Ivanušec zaigrao u životnoj formi. Jurić je krenuo pa se ozlijedio, Andrić se vratio, Menalo se razigrao...

Osijek je krenuo po naslov, Hajduk se pojačao, ali Rijeka se pokazala dosad najstalnijim i najžešćim Dinamovim pratiteljem. Mnogi su Tomićevu momčad svrstavali na dno ovog kvarteta uoči sezone, puno je toga ukazivalo da će tako i biti, ali Riječani su postojani, trenutno na vrhu HNL-a iako imaju “višak” utakmica. No, za razliku od Dinama, vrlo opasno žive. Okreću utakmice kao nitko u Europi, posramio bi se i Deschamps da upozna Tomića, puno primaju, ali i puno zabijaju.

Za razliku od njih, Dinamo u zadnje vrijeme ne prima mnogo, igra suvereno, dominantno, pobjeđuje. Šest u nizu. Na Rujevici ćemo prije svega vidjeti koliko je Rijeka uistinu blizu Dinamu. Može li se “potući” s Modrima, može li parirati dugoročno. Nedavno su Krznarovi izabranici ponajbolju utakmicu odigrali u Osijeku. Domaćini su vjerovali da mogu, da će uzeti bodove i primaknuti se samom vrhu, ali Dinamo je pokazao koliko je moćan. Neće utakmica na Kvarneru odlučiti ništa. Ni prvenstvo, ni borbu za Europi, ali ćemo dobiti odgovor koliko je Rijeka uistinu dobra i može li ozbiljnije, iz drugog reda, ugroziti Dinamo.

Učinak novih igrača koji su stigli ljetos (bez povrataka s posudbi)

RIJEKA Obregon, Stanić, Merkulov, Selahi, Zlomislić, Labrović, Ampem, Abass, Krešić, Vučkić


- 10 igrača
- 57 nastupa
- 3701 minuta
- 8 golova
- 7 asistencija


DINAMO Jurić, Čop, Dilaver, Bulat, Špikić, Štefulj

- 6 igrača
- 24 nastupa
- 1026 minuta
- 4 gola
- 2 asistencije

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 04:04