DAMIR KRAJAC/CROPIX
PRVI PROTIVNIK MU LEŽI

Sve je spremno za ‘boom‘ velike Dinamove nade! Svi u Maksimiru ozbiljno računaju s njime

Može li Zoran Mamić od njega dobiti isto ono što je jesenas dobio od Lovre Majera?
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. siječanj 2021. 12:55

Kako sad stoje stvari, Dinamo u siječnju neće pod svaku cijenu dovoditi nove igrače, osim onih već spomenutih iz Rijeke, Štefulja i Nevistića, koji bi se priključili na ljeto. Ako se ukaže dobra prilika ili ako netko iznenada ode, onda je moguć neki dolazak, u situaciji kakva je trenutno - nema potrebe. Pogotovo jer Zoran Mamić i u aktualnoj momčadi ima još igrača koji mogu napraviti iskorak, a jedan od njih je, svakako, Luka Ivanušec.

U prvom dijelu sezone “eksplodirao” je Lovro Majer, nakon što je dvije godine uglavnom igrao sporedne uloge, došao je do toga da ga se već spominje i u kontekstu reprezentacije. Odlične prezentacije, posebno u Europi, vratile su Majera u kontekst u kojemu je bio prije dolaska u Dinamo, da bi mogao i trebao biti budućnost hrvatskog nogometa. Majer nije jesenas bio samo odličan u ofenzivnom dijelu igre, vidljivo je napredovao u igri prema nazad, oduzimao lopte, ulazio u duele i uspješno izlazio iz njih. I sad je jedan od glavnih Dinamovih igrača, sigurni član udarnih 11 kod Zorana Mamića.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Dizanje u formi

A hoće li njegov put slijediti i Luka Ivanušec? Došao je u Dinamo godinu dana poslije Majera, dakle, sad je pravi trenutak da napravi “boom”. Pokazao je krajem jeseni da se podiže u formi, odigrao je dobro u završnici Europske lige, zabio je po ulasku s klupe gol WAC-u, a onda u preostalih pet utakmica četiri puta bio starter. Upisao je gol i asistenciju protiv Slavena Belupa, a zabio je i Rijeci na Rujevici, onaj gol na samom početku utakmice, u 20. sekundi. Primjetne su još uvijek oscilacije u njegovim nastupima, čak i u tijeku jedne utakmice zna varirati između odličnih poteza i neobičnih pogrešaka, ali najavio je u tim predstavama da bi na proljeće, bude li zdrav, mogao biti važnija Dinamova karika nego što je bio dosad. On i Lovro Majer nisu puno puta dosad u Dinamu zajedno startali, teško ih je obojicu smjestiti na travnjak kad su svi zdravi, ali, naravno, da će igrati skupa ako obojica budu u pravoj formi. Kontinuitet forme Luke Ivanušeca svakako bi bio veliki dar za Modre u nastavku sezone i veliki dobitak za trenera Mamića.

Što prije se odlijepiti

Hoće li baš Ivanušec već protiv Rijeke biti jako Dinamovo oružje? Riječanima je zabio dvaput, oba puta na Rujevici, kao što smo zaključili bio je raspoložen u završnici prvog dijela sezone, je li to sve dovoljno da na početku proljeća dobije vizu za prvih 11? To je sigurno jedno od pitanja koja intrigiraju uoči prvih Dinamovih proljetnih utakmica, može li Mamić u Luki Ivanušecu dobiti nešto što je jesenas dobio od Lovre Majera, najveće pojačanje iz svojih redova. Svi u Maksimiru s time računaju. Bez obzira koju poziciju igrao, a znao ga je Mamić gurati i na krilo i naprijed i malo iza...

Rijeka je, dakle, pred vratima, Dinamo kreće u borbu za naslov, serijom jakih utakmica u kojima želi uzeti maksimalan ‘ulov’ i što prije se odlijepiti na vrhu. Svi su zdravi i spremni, barem je takvo stanje bilo za vikend, Mamić ima dosta opcija na raspolaganju i jednog igrača koji bi mogao biti novi adut za glavne uloge - Luka Ivanušec.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:58