GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
A JOŠ NIJE NI VATRENI

Tako nešto ugledni europski klub nikad nije napravio! Poduplali su sjajnu ponudu, no Dinamo je i to odbio

Francuski izvori se ne sjećaju da je kultni francuski klub ikada za jednog igrača poslao 4 punude
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. veljača 2021. 14:22

Bilo je uzbudljivo na relaciji Marseille-Dinamo, ali na koncu su u Maksimiru presjekli i odbili najnoviju ponudu od čak 15 milijuna eura za Lovru Majera! Valja napomenuti da se radilo o fiksnoj cijeni, da se Dinamo odlučio za prodaju svoje 'desetke', novac bi stigao - odmah!

Da malo rekapituliramo gradivo... Dakle, Marseille je zapeo za Majera kao nogometaši za menekenke. Prvo je još za vrijeme Dinamovih zimskih priprema u Rovinju ponudio 8 milijuna eura, pa nakog toga 10, pa onda 12 plus 4 milijuna bonusa, a na koncu kad je su u plavom domu na sve odmahnuli rukom, čak tih 15 milijuna eura. Fiksno i odmah! Francuski izvori nam kažu da se ne sjećaju da je kultni francuski klub ikada za jednog igrača poslao čak četiri punude!? Te da je od prve do posljednje praktički poduplao cifru. Toliko su ga željeli...

Kad smo već kod francuskih izvora, neki tamošnji mediji su objavili da je direktor Pablo Longorira u nedjelju krenuo po Majera u Zagreb. To ipak nije bila istina, vodili su se telefonski razgovori. Naime, kad je sletjela ponuda iz Fiorentine od 10 milijuna eura, iz Maksmira je stigla vijest da Majer može otići, ali za 15 milijuna eura. Francuzi su igrali na tu kartu. Međutim, kad su ponudili tu cifru za koju su smatrali da će biti prihvaćena, u Dinamu se se ipak - predomislili. Ne daju Lovru niti za 15 milijuna. Neki izvori bliski klubu kažu nam da ga ne bi prodali niti da je Marseille ponudio više.

Pitanje jest je li Dinamo napravio dobar potez? Novac je zaista ogroman. Kad stigne takva ponuda, uvijek se postavlja pitanje hoće li igrač ikada više dobiti takvu lukrativnu ponudu. Njeno odbijanje je svojevrsni rizik. Nije nam namjera maljati vraga po zidu, ali nedaj Bože neke ozljede, pada forme momčadi, samim time i Majera... Ali u maksimirskim dvorima su procijenili da bi Majerova prodaja ipak bila - veći rizik. Ne drže u Dinamu da ovise o jednom igraču, da bi Lovrin odlazak ugrozio naslov prvaka ili eventualno prolazak Krasnodara, ali su ipak odlučili, mirno, trezveno i analitički, da bi njegova prodaja ipak bila svojevrsni hendikep kad se radi o ostvarenju zacrtanih sportskih rezultata.

Dinamo želi prvenstvo, Kup koji nije osvojen posljednje dvije godine, te što dalje dogurati u Europskoj ligi. Zato su sportski rezultat stavili ispred financijske koristi. Što je po nama u ovom slučaju jako, baš jako hrabar potez.

Negdje se nadaju da bi Majer mogao zasjati još većim sjajem na Europskom U-21 prvenstvu, te da bi na koncu mogao dobiti i pozivnicu Zlatka Dalića za seniorski Euro, ta da bi na ljeto mogao dostići čak i veću cijenu od ove koju je ponudio Marseille. A kao što smo naveli, u međuvremenu bi Majer itekako trebao pomoći u ostvarenju svih zacrtanih ciljeva. Hoće li tako biti, ostaje za vidjeti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 10:04