StoryEditor
Slavlje Varaždinaca na stadionu u Gorici
 DAMIR KRAJAC/hanza media
Veselica u Varaždinu

‘Tko to ima u Hrvatskoj? Ni Dinamo, ni Hajduk, niti Rijeka to nemaju. Kod njih su neki nepoznati ljudi‘

Igrači Varaždina su ugasili žeđ na benzinskoj crpki, a prava fešta će biti nakon Osijeka
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. srpanj 2020. 12:46

Varaždinci su sve riješili vehementno, dobili pet od zadnjih šest utakmica i dva kola prije kraja proslavili ostanak.

- Ni u najboljoj vlastitoj režiji ne bih to tako lijepo zacrtao. Ovo je san snova - radostan je predsjednik Stjepan Cvek.

- Uživamo. Ovako nogometni Varaždin nije uživao od 2002. godine kad smo izbacili Aston Villu iz Kupa UEFA-e. Nije to bio lako postići, pritisak je bio velik.

Na premierligašu je tada bio pun stadion, Varaždin je imao najviše europskih bodova od hrvatskih klubova nakon Dinama, sada po trijumfu u Velikoj Gorici nije bilo takve veselice.

image
Stjepan Cvek
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

Bit će i premija

- Nismo htjeli ništa unaprijed pripremati, “maznuli“ smo na stadionu u Gorici dvije runde i krenuli kući. Igrači su slavili na benzinskoj crpki. Red je bio da ugase žeđ... Ali nakon Osijeka u subotu napravit ćemo feštu. Pitanje je kako ćemo s obzirom na epidemiološke mjere, no naći će se neki kutak. Dečkima nismo obećavali premije, međutim naći će se novca i za njih - priča Cvek koji otkriva i veće ambicije:

- Imamo tradiciju, školu i stadion, a kao predsjednik mogu se pohvaliti da pokraj sebe imam Davora Vugrinca, Zlatka Dalića, Branka Ivankovića, Dražena Ladića… sve velika nogometna imena koja stoje uz klub. Tko to ima u Hrvatskoj? Ni Dinamo, ni Hajduk, niti Rijeka to nemaju… Kod njih su u vodstvu neki nepoznati ljudi. Letvicu ćemo podignuti više, zašto se jednog dana ne bismo vratili u Europu.
 

Toplak ostaje trener

To su nogometna imena koja zvone, ali treba i kasa.

- Sad smo s malom kasom napravili dosta, a vidjet ćemo koliko ćemo rasti. Idemo k tome da ćemo biti bolji.

Spominjao se strateški partner, je li to aktualno?
- Radi se na tome, iako je korona dosta toga usporila. Malo je bilo i skepse hoćemo li ostati u Ligi, pa će s ponovno aktualizirati ta tema.

Samir Toplak ostaje trener?
- Zasad ostaje. Ako ne uleti ponuda koju ne bi mogao odbiti. I gotovo svi igrači će nastaviti igrati kod nas jer zadovoljni su, napreduju, odlično se osjećaju u pozitivnom ozračju. To vide i cijene, izrazili su želju da produže. Tražimo i pojačanja za neke pozicije. Dobivali smo igrom, svaku pobjedu smo zaslužili, ništa se nije dogodilo slučajno - ponosan je Cvek.
Mnogi su mislili da su osuđeni na ispadanje, ali Varaždin je bljesnuo poput meteora i postao hit HNL-a. Nakon toliko godina... 

Linker
17. kolovoz 2020 11:57