ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
Zekić ljut, Bjelica zadovoljan

‘To je moja muka i ja sam spreman to istrpjeti, ali ne znam koliko su spremni klub i igrači...‘

Nenad Bjelica i Zoran Zekić osvrnuli su se na nedjeljni okršaj Koprivnici
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. listopad 2021. 20:17

Nenad Bjelica mogao je biti zadovoljan, bez stresova je prošao kroz Koprivnicu. Zoran Zekić prepustio mu je inicijativu, nastojao je domaćin što dulje držati nulu, ali je eurogol Amera Hiroša sve usmjerio u korist gostiju. Nakon pogotka Nejašmića zapravo je sve bilo gotovo, Osijek se predstavio kao momčad iz vrha hrvatskog nogometa, koja rutinski pobjeđuje suparnike poput Slavena.

Može i bolje

Razlika u kvaliteti bila je presudna, nakon novih poklon-bonova Farmaceuti se protiv jakog suparnika nisu mogli, ni znali vratiti u život.

- Slično kao i u Šibeniku, tamo smo suparniku dali jednu šansu i nakon toga kontrolirali utakmicu. Možemo biti zadovoljni pobjedom i igrom, ali uvijek može bolje i težit ćemo tome da budemo još bolji. Ušli smo maksimalno ozbiljno. Svaka utakmica vrijedi tri boda i idemo s tom namjerom da uvijek osvojimo tri boda. Možemo biti zadovoljni, a, kažem, uvijek ima prostora za poboljšanje - izjavio je Osijekov strateg.

Kako komentira Hirošev pogodak?

- Ja sam se nagledao takvih njegovih golova u BiH ligi, zato i jest ovdje. Odigrao je stvarno odličnu utakmicu, šlag na tortu bio je taj lijep gol. Nadam se da će ih biti još puno.



Zahvalio je Bjelica i navijačima koji su u Koprivnicu stigli u velikom broju.

- Puno je lakše igrati s njima dok nas bodre.

Na vrhu ljestvice je vrlo zanimljivo i gusto?

- Moramo se još popravljati da bismo došli na nivo druge tri momčadi koje su možda pokazale malo više nego mi. Prema natrag smo bili stabilni, ali moramo se poboljšavati u igri prema naprijed, tu ima još puno prostora za napredak - smatra Bjelica.



Zoran Zekić opet se mora baviti “dječjim bolestima” svoje momčadi.

- Mislim da je zaslužena pobjeda Osijeka. Iskoristili su naše, ajmo reć’, gluposti. U prvoj situaciji bili smo s 10 igrača iza lopte, imali smo loptu u našem posjedu, predamo je i Hiroš fantastično pogodi u rašlje. Poslije toga još veća glupost. To me još više, ne da me zabrinjava, nego me baš ljuti. Opet iz prekida, 45. minuta. Ne znam jesam li u životu ovoliko radio na prekidima. Lopta nam je padala tamo gdje su nam bila dva najviša igrača, gdje treba napadati loptu i prostor, i poslije toga je bilo 0:2. U drugom poluvremenu dali smo sve, malo smo podignuli linije, podignuli energiju, malo promijenili sustav, ali nismo imali snage za preokret ili postići neki pogodak - komentirao je trener Slavena Belupa.

Moja muka

Bilo je vidljivo da je njegova momčad imala drugačiji, malo hrabriji pristup u nastavku.

- Možda ću biti malo grub, ali to je onaj malo luzerski mentalitet. Sad gubim 0:2, pa sad idem nešto igrati. Treba igrati od prve minute, i od 0:0, a ne kretati u igru kad si već u minusu. To je moja muka i ja sam spreman to istrpjeti, ali ne znam koliko je spreman klub i koliko su ovi igrači spremni - zaključio je Zekić. (gčm)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 22:59