ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
ČESTITAO I MAJČIN DAN

Tramezzani nakon muke otkrio u kakvim je problemima, Kalinić naglasio: ‘Možemo napraviti nešto veliko...‘

Splićane kroz tjedan čeka ogled s Goricom, a u njega će ući bez čak tri vrlo važna igrača.
Piše: Antonio Juričić/Toni Bilić/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 08. svibanj 2021. 21:19

Hajdukov trener Paolo Tramezzani i uoči utakmice u Varaždinu upozoravao je kako neće biti lako, bio je u pravu, no nakon susreta je kazao kako smatra da je pobjeda njegove momčadi zaslužena.

- Utakmica nije bila laka, to smo znali. Pokušali smo igrati našu igru, biti agresivni u posjedu lopte znajući da će se oni postaviti nisko, da će nas čekati. Zato je za nas bilo važno osvajati izgubljene lopte, dobro je što nam Varaždin nije stvarao opasnosti iz kontranapada, na otvorenom terenu. Pokušali smo igrati brzo, imali smo, pogotovo u prvom poluvremenu, dosta prilika. U drugom dijelu smo dobro učinili što nismo forsirali, nastavili smo s brzim protokom lopte i mislim da je na kraju naš gol zaslužen, kao i tri osvojena boda – kazao je Talijan, prenosi Slobodna Dalmacija.

Nikako Tramezzani nema mira što se tiče obrane. Nakon ozljeda Dimitrova i Mujakića, prešao je na igru s četvoricom u obrani, a sada je zbog trećeg žutog kartona za susret s Goricom u srijedu ostao i bez Stefana Simića.

- Nažalost, osim Stefana, nemamo ni Dimitrova i Mujakića. U tim situacijama morate nešto smisliti, srećom imamo tri dana za dobro razmisliti kako sastaviti obrambenu liniju i uvjeren sam da ćemo naći rješenje i za sljedeću utakmicu.

Prokomentirao je trener 'bijelih' i titulu prvaka što su je pobjedom nad Dinamom osigurali Hajdukovi juniori.

- Čestitam im od srca, pratio sam njihov put i njihov uspjeh potvrđuje koliko ovom klubu znače mladi igrači i njihov razvoj. To je lijepa stvar i drago mi je zbog mog kluba, zbog juniora i njihova trenera, jer postigli su nešto izvanredno.

Na kraju je Tramezzani poželio čestitati i Majčin dan.

- Za kraj čestitke svim majkama, ove nedjelje je njihov dan, čestitke mojoj majci i mojoj ženi koja je i majka. Čestitke svim majkama svijeta, a posebno onima u Splitu i onima koje nas prate s velikom ljubavlju – u stilu pravog džentlmena zaključio je Tramezzani.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Lovre Kalinić nakon pobjede u Varaždinu rekao je:

- Varaždin se od samog početka branio, imali smo odmah na početku odličnu šansu koju nismo iskoristili. Protiv ovakvih momčadi to moraš zabiti, jer oni se povuku i čekaju svoje šanse na kontre i polukontre. To je i sada bio slučaj, ali eto, Bogu hvala, i nas nekada sreća malo pomazi pa je došao i taj penal. U svakom slučaju, mislim da je naša pobjeda zaslužena - veli Kalinić pa dodaje:

- Na terenu je bilo 11 lavova koji su se borili da zaštite svoj gol, mi smo na dobrom putu, mlada momčad, bit će oscilacija i to je sve normalno, ali ako nastavimo ovako, možemo se nadati nečemu velikom. Gorica je ozbiljna momčad, ima kvalitetu, sigurno će doći igrati svoj nogomet, ali mi igramo kući, želimo ostvariti maksimalan broj bodova do kraja prvenstva, pa ćemo vidjeti hoćemo li u tome uspjeti - rekao je kapetan Hajduka, prenosi Slobodna Dalmacija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:23